new york fashion week dressjakke jakketrend for aw17 alexander wang victoria beckham
© Anna Stokland

New York Fashion Week: Nå er denne jakken i fokus

Wall Street-vibbene er tydelige under moteuken i USA.

New York Fashion Week er i gang, og allerede nå er det lett å plukke opp noen av de kommende trendene. Høstens it-jakke er soleklart dressjakken. Hver og en av designerne tolker den på ulike måter, noe som gjør den både moderne og hakket annerledes enn de vi har i skapet fra før. Alexander Wang presenterte jakken i kjent stil - rocka, mystisk og sporty. Raf Simons debuterte med sin aller første kolleksjon for Calvin Klein, og har brukt en grå palett med fargerike detaljer. Victoria Beckham leker med ruter og stilsikre farger, og har helt klart hentet inspirasjon fra hjemlandet sitt. Se våre favoritter fra moteuken!

Så du denne: Blonder til valentinsdagen

Calvin Klein
© Anna Stokland

For første gang på lenge er det Calvin Klein-visning alle vil se. Det er lenge siden motehuset har vært et av høydepunktene, men når Raf Simons styrer skuta er det ikke rart at merket får ekstra oppmerksomhet. Den belgiske designeren ble utnevnt som den nye kreative lederen i fjor, og har både Jil Sander og Christian Dior på cv'n fra før. Calvin Klein er kjent for minimalisme, og Simons debutkolleksjon var intet unntak. Sterke fargekoder, Wall Street-inspirerte dressjakker og minimalistiske snitt preget AW17-kolleksjonen. Simons forklarte også at han har hentet inspirasjon fra både Barack Obama og James Dean, noe som førte til at denim ble sett gjentatte ganger på catwalken.

Fikk du med deg: Skam-Noora fronter norsk design

Victoria Beckham
© Anna Stokland

Åtte år siden sin debutkolleksjon, viser Victoria Beckham sin sterkeste kolleksjon noen sinne. Denne sesongen har Victoria tenkt nytt, og mikset feminine plagg med androgyne snitt. Dagen før den store visningen uttalte designeren at hun aldri før hadde stylet et skjørt med en dressjakke, noe hun tydeligvis ønsket å prøve ut. Resultatet ble en preppy, stilfull og voksen kleskolleksjon, som bar preg av både Storbrittania, skoleuniformer og hennes personlige måte å kle seg på, klassisk og feminin. Denne sesongen har Victoria skåret høyt ved å mikse ulike typer materialer, bruken av både stilettheler og knehøye boots og fokuset på stive krager, som gir en fin kontrast mot de klassiske kjolene og det feminine uttrykket hun er kjent for.

Leste du: Slik sminker du øyne dine større

Alexander Wang
© Anna Stokland

Det er akkurat slik vi kjenner Alexander Wang - rocka, sporty, edgy og dyster. Blant en DJ, party-stemning og dansere presenterte Wang sin AW17-kolleksjon i New York, en kolleksjon som representerte selvsikkerhet, en mystisk mine og mørke fargepaletter. "No After Party" var temaet for kvelden, et slagord som var trykt både på t-skjorter og strømpebuksen til modellene. Det var likevel ikke noe nytt over kolleksjonen til Wang, selv om skinn, dressjakker og sporty detaljer aldri slår feil, og passer enhver garderobe.

Fikk du med deg: Aesop åpner egen salong i Paris

Tibi
© Anna Stokland

Leken, fargerik, men samtidig androgyn er tre beskrivende ord for Tibi-visningen under New York Fashion Week. Hodet bak merket, Amy Smilovic, lekte med ulike materialer, pinstriped-plagg, blyantskjørt og skjorter - som til sammen skapte en sterk Wall Street-look. I tillegg til de elegante og klassiske dressene var også kveldskjolene en nydelig del av kolleksjonen. Glitter, delikate draperinger og volanger spritet opp hele kolleksjonen til Smilovic.

Kjøp it-jakken på budsjett:

© Produsentene

Grå blazer fra H&M kr 799/Rød blazer fra Zara kr 999/Mønstermiks fra Lindex kr 349/Blå dressjakke fra Vero Moda kr 399.95