Uventet og sensuelt plagg gjør et comeback under Københavns moteuke

Trenden er kontroversiell, men det stoppet ikke plaggets popularitet under moteuken i København.

Moteuken i København er ferdig for denne gang og selv om corona-pandemien satte sitt preg på denne uken var det fortsatt mye inspirasjon å hente når det gjelder kommende trender. Dette ble tydelig både i gatebildet og på catwalken, hvor designerne ga sine tolkninger av de største trendene for neste sommer.

På de forskjellige catwalkene så vi for eksempel en del grønntoner, sølv og et uventet plagg som ser ut til å vende tilbake. Det er bokstavelig snakk om en ´mikrotrend´, da trenden omhandler klesskapet minste plagg: g-strengen.

G-strengen er tilbake

På 2000-tallet var g-strengen utrolig populær, da den ikke bare fungerte som undertøy, men også som et tilbehør i seg selv. Den gang skulle den lille g-strengen titte frem fra lavtsittende bukser eller skjørt. G-strengen ble igjen på 2010-tallet gjemt vekk under bukser med høyt liv og man hadde nesten glemt tiden hvor den satt høyt på hoftene.

Men dersom det er opp til den internasjonale motescenen og nå også gjester og designere under den danske moteuken, skal g-strengen nok en gang frem i lyset. Det minimale undertøyet var en populær gjenganger i gatebildet og på catwalken, hvor man enten valgte å sette den høyt på hoften eller ta bukser med lavt liv på så g-strengen på den måten kom til syne.

Denne trenden er åpenbart ikke for alle, men hvis vi skal dømme ut fra den nyeste moteuken er g-strengen kommet for å bli en stund. Dersom du vil teste ut trenden kan du løfte g-strengen et par millimeter opp over bukselinningen og dermed la det bli integrert i antrekket på samme måte som at bh-en lenge har vært et selvstendig klesplagg og ikke bare vært gjemt bort under klærne.