© Versace

G-strengen er tilbake i motebildet – og den skal være synlig

Den synlige g-strengen fra 00-tallet er tilbake i motebildet. Hva synes du om trenden?

Trender kommer og går og noen ganger gjenoppstår kontroversielle motetrender som vi kanskje trodde vi hadde sagt farvel til.

Som vi har sett med mange andre trender fra det tidlige 2000-tallet er den lille trusen, som var spesielt populær blant flere av årtiets prominente personligheter som Paris Hilton og Christina Aguilera, også vendt tilbake. Det er selvfølgelig g-strengen det er snakk om og akkurat som på 00-tallet, skal den kunne sees over buksekanten.

Den tilbakevendende trenden ble opprinnelig introdusert på slutten 90-tallets catwalker hos blant annet Gucci og Christian Dior. Men i dag kan den også spores til diverse catwalker hos Givenchy og Versace, som begge viser frem deres tolkning av trenden. Mens Givenchy viser den tynne g-strengen frem under en kjole med dyp åpning i ryggen, har Versace nærmest implementert en g-strengsliknende stropp som en del av plagget.

Vi har også begynt å se den synlige g-strengen hos noen av nåtidens store stilikoner som modellene Adut Akech, Emily Ratajkowski og Hailey Bieber, skribent og podcastprodusent Camille Charriere og artisten Dua Lipa. I motsetning fra Hilton og Aguilera, hvor g-strengen var stylet til et par lavtsittende jeans, er g-strengen i dag trukket helt opp i navlehøyde slik at den synliggjøres over kanten på enten en kjole med dyp rygg eller et par høytsittende bukser.

Dersom du spør du deg selv hvorfor denne trenden er tilbake, så er Vogue Market Editor Alexandra Gurvitchs forslag at den kontroversielle trenden på diskret vis setter fokus på hoftene – hvis man altså tør.