Plannorge jenteprisen

Hjelp oss å nominere til Jenteprisen 2018

Hvem fortjener heder og ære for sin innsats for jenters rettigheter?

27. august 2018 av Sonia Uppal

For andre gang på rad inngår vi et viktig samarbeid med Plan Internasjonal Norge. På FNs jentedag 11. oktober skal vi hylle de som gjør en ekstra innsats for jenters rettigheter. Prisens formål er å løfte frem en enkeltperson, organisasjon, bedrift eller andre i Norge som har gjort ekstra innsats for å stoppe diskriminering av jenter - enten i Norge eller ute.

– Jenteprisen har blitt en viktig pris for å løfte frem dem som utgjør en forskjell for jenters rettigheter og jenters situasjon, slik som JURK i fjor. På FNs jentedag skal vi hedre en verdig prisvinner og samtidig gi honnør til alle som gjør en ekstra innsats for at jenter skal være trygge og frie, sier Kari Helene Partapuoli, generalsekretær i Plan International Norge.

– Jenters rettigheter er blitt en hjertesak for Costume, og det er en glede for oss å være samarbeidspartner med Plan om utdelingen av Jenteprisen, sier sjefredaktør Kine B. Hartz.

Hele 44 kandidater var nominert til fjorårets pris, blant dem filmskaper Iram Haq, «Helsesista» Tale Maria Krohn Engvik og skuespiller Ulrikke Falch. Jenteprisen 2017 gikk til JURK for deres juridiske bistand til kvinner og utstrakte informasjonsvirksomhet om jenters rettigheter.

Hvem fortjener å vinne Jenteprisen 2018? 

Alle kan nominere kandidater de mener fortjener Jenteprisen. Nominasjoner meldes inn HER med en kort begrunnelse. Siste frist for å nominere kandidater er 20.september.

Vinneren offentliggjøres på en offisiell prisutdeling på FNs internasjonale jentedag 11.oktober på Håndslag ved Youngstorget i Oslo. 

Les mer om prisutdelingen på Facebook-arrangementet og meld deg på her.

JURK - fjorårets vinnere

© Plan International Norge/Anna Kvarberg Ekre

– Å få Jenteprisen er en stor anerkjennelse. Det viser at jobben vi gjør betyr noe for folk. I Norge har vi formell likestilling gjennom loven, men vår erfaring er at det ikke er noen garanti for den reelle likestillingen. Det er nesten blitt en klisjé, men det hjelper ikke å ha rett ifølge loven, når du ikke kan hevde din rett, da er det ikke verdt noen ting, sa daværende leder hos JURK Sara Eline Grønvold, etter organisasjonen ble tildelt Jenteprisen 2017.

Tidligere vinnere av Jenteprisen:

2017: JURK, Juridisk rådgivning for kvinner

2016: Andrea Voll Voldum, sto frem med sin personlige historie i Hemsedal-saken

2015: Deeyah Khan, menneskerettighetsaktivist og filmskaper

2014: Selvhjelp for innvandrere og flyktninger (SEIF) og Gerd Fleischer

2013: Fakhra Salimi, grunnlegger av Mira-senteret

2012: Sara Kahsay, jordmor som har jobbet mot kjønnslemlestelse.

Kanskje du også er interessert i...