© Oslo Runway / Getty Images

Oslo Runway: Vi oppsummerer dag 2

Female power, maskuline dresser og fremtredende draperinger - se mer av dag to under moteuken i Oslo!

Dag to av Oslo Runway var fylt med like mange inspirerende og innholdsrike show som første dag. Noe av det vi gledet oss mest til var showet til Michael Olestad, som gikk av med seieren under Bikbok Runway Awards i fjor.

Se visningen nederst i saken!

Les også: Dag 1 av Oslo Runway

MOIRÉ

Bak det Oslo-baserte klesmerket Moiré står designduoen Charlotte Fische og Linn Sannes Brevik-Ribeiro, som møtte hverandre under studier for over 12 år siden. Moiré har allerede etter få sesonger fått en sentral rolle i den norske motebransjen. I fjor viste Moiré under Bikbok Runway Awards, og denne sesongen står de nå på egne ben - noe som gjør visningen ekstra spesiell. Drapering med små detaljer, fine drakter med maskulint preg, rå denim og kjoler med snøringer oppsummerer showet, som fikk stor applaus etter den siste modellen gikk av catwalken. Et veldig sterkt debutkolleksjon - vi gleder oss til fortsettelsen!

Les også: Bli bedre kjent med dama bak Oslo Runway

© Oslo Runway / Getty Images

PIA TJELTA

Nedre Slottsgate var fylt til randen med forbigående, turister, presse og influencere da Pia Tjelta viste sitt aller første catwalk-show under Oslo Runway. I samarbeid med Promenaden stengte de av den populære shoppegaten, slik at kjolene til Pia kunne få skinne om kapp med solen. Blonder, volanger og gjennomsiktige stoffer kom til syne da modellene gikk ut av en buss i enden av catwalken, og gikk i takt til lyden av musikeren Silya Nymoen - som sang live. Vi fikk umiddelbart lyst til å spole tilbake tiden til starten av sommeren, og pakke kofferten full med romantiske kjoler og stråhatter. Kolleksjonen er designet sterke kvinner, som står sammen for samholdet. Slagord som 'Here is to strong women' og 'May we be them' var blant annet å se på plakater modellene bar med seg.

© Oslo Runway / Getty Images
© Oslo Runway / Getty Images

Michael Olestad

Vinneren av fjorårets Bikbok Runway Awards levde absolutt opp til forventningene da han viste under andre dag av Oslo Runway. Michael Olestad har allerede rukket å få oppmerksomhet både her hjemme og utenfor Norges grenser. I dag presenterte han både herre- og dameklær, der vi kunne se denim, draperinger, strømpebukser i paljetter, silkekjoler og raske briller. Fargetonene gikk fra beige, sort og over til rød, lysegrønn og dus blå. En utrolig sterk kolleksjon, som fortjener oppmerksomhet.

© Oslo Runway / Getty Images
© Oslo Runway / Getty Images