Norske smykker på trendtoppen

Unge, norske kvinner har klart å dra norsk smykkedesign ut av husflid-hengemyra, og opp på trendtoppen. Her er fire merker du kan være stolt over å smykke deg med.

Hasla

Hasla lanserer i høst smykkekolleksjonen Identitet inspirert av dna-molekylet, dets form og hvordan det lenker seg sammen for å danne essensen av et menneske. Smykkene kan kombineres på mange ulike måter, slik at bæreren får mulighet til å sette sammen sitt eget molekyl og skape sin egen Identitet.

Prisene på smykkene vil ligge fra 475 til 1700 kr.

Bak smykkemerket står to søstre, Gunnhild og Anne Hasla. Gunnhild driver Hasla- butikken i Markveien i Oslo, mens Anne designer og lager smykkene i verkstedet Valle i Setesdal. Inspirasjon til smykkene henter hun i den mektige, trolske naturen rundt henne.

Camilla Prytz

Camilla startet opp som glasskunstner, men det var som smykkedesigner hun skulle slå gjennom. Emaljearmbåndene hennes blir båret av Rihanna, Olsen-tvillingene og Kronprinsesse Mette-Marit, og en haug andre fashionistas verden over. Camilla Prytz vet nøyaktig hvordan hun skal balansere linjen mellom kunst og smykke, og lager nyskapende, spennende, morsomme, vakre, bare rett og slett vidunderlige små kunstverk.

© Barnaby Roper for Models.com

Linn Lømo

Frøken Lømo har ingen vanskeligheter med å få tagget smykkene sine på Instagram for tiden. Verden rundt postes det bilder av hipsterhender med Lømo-ringer på. Stilen hennes er industriell, upolert og arkitektonisk, og mange av smykkene henner fungerer som stillaser som understreker femininiteten i fingre, hals og håndledd.

© @linn_lomo
© @linn_lomo

Marte Frisnes

Moldejenta Marte Frisnes bor og lager smykkene sine i England, og har bygget seg opp en solid tilhengerskare med de håndlagde smykkene sine. Marte elsker å reise og henter inspirasjon fra hele verden til eklektiske kolleksjoner av ørepynt, duskearmbånd og minimalistiske halskjeder. Smykkene er ment å kombineres og stables, for å skape din egen smykkestil.

© @martefrisnesjewellery