© Getty Images / OSLO RUNWAY

Oslo Runway: Vi oppsummerer dag 1

Teater, stramme linjer og blomsterbonanza!

Endelig er Oslo Runway i gang, Norges moteuke! To ganger i året samles mote-Norge og internasjonal presse under en paraply, for å se det beste norsk design har å by på. Denne sesongen er det ekstra mange visninger, og særlig off-schedule. Det betyr at mindre og mer ukjente designere har en mulighet til å vise seg frem, noe som alltid er gøy å se på. Vi elsker å bli inspirert av nye kolleksjoner som rører seg på catwalken! Følg oss på Instagram for hurtige oppdateringer gjennom uken.

Costume oppdaterer saken fortløpende

CATHRINE HAMMEL

Blant presse og influencere åpnet Cathrine Hammel Oslo Runways første visning. Denne sesongen gikk hun for en teatralsk iscenesettelse, der modeller og skuespillere var iført designet hennes mens de levde seg inn i dagligdagse settinger på Musset for Samtidskunst. Modeller badet i et glamorøst badekar, noen spiste frokost iført skjørt i tyll og andre kranglet over et glass vin til middagen. Kolleksjonen har fått navnet 21 steps, og ga Costume-redaksjonen gåsehud! Rett og slett nydelig fremført, Hammel!

“Jeg ville se hvordan signaturplaggene mine fungerte i andre materialer. Tyll var et naturlig valg ettersom jeg har brukt dette materialet i 21 år. Kolleksjonen handlet på mange måter om å gå tilbake til mitt eget DNA. Ved å se gjennom arkivene har vi kunnet se hele evolusjonen av merket. Det er ekstra tilfredsstillende å vite at den t-skjorten jeg designet i 1997 fremdeles blir brukt av våre kunder.”, sier designeren i en pressemelding.

Les også: Bli bedre kjent med dama bak Oslo Runway

© Getty Images / OSLO RUNWAY
© Getty Images / OSLO RUNWAY

ANNE KARINE THORBJØRNSEN

Designeren Anne Karine Thorbjørnsen vant Bikbok Runway Awards i 2016, der hun stakk av med en velfortjent pengepremie på 100 000 kroner samt en mentor det første året - derfor har det vært ekstra spennende å fulgt designeren de siste sesongene. Under SS19 viste hun en sterk og innovativ kolleksjon på Bankplassen midt i Oslo sentrum. Draperinger, en sterk fargepalett, detaljerte vesker og feminine snitt preget årets visning.

© Sonia Uppal

BYTIMO

Med et glass prosecco i hånden kunne man nyte ByTiMos fantastiske show som ble vist i en hage midt i Oslo-sentrum. Designer Tina Mollatt holder seg til sine romantiske plagg og blomstermønstre, men denne gangen dukket det opp nydelige draperinger og tydelig markerte midjer. Sesongen kolleksjon heter Gardens, og er inspirert av vintageklær helt fra 1800-tallet.

Se mer av kolleksjonen her!

IBEN

Anh-Marthe Storheil som står bak merket IBEN har for lengst fått et kjennemerke i bransjen. Minimalistisk, men likevel røft, sterk, detaljerikt, og med gode kvaliteter. IBEN-jenta er den typiske venninnen som tør å dra det litt lengre, som tør å gå sin egen vei når det kommer til å kle seg og som alltid backer deg. Visningen var huset i Prindsens Hage midt i Oslo sentrum og passet perfekt til IBENs dna. Murstein og grus gjorde visningen ekstra rå, noe som passet helheten. Vi elsker det lyseblå settet og den gule kjolen - som passer perfekt inn i en drømmesommer. Vi la godt merke til fletteteknikkene, som var brukt på både vesker og skjørt.