FOTO: Renate Torseth. Rawdah i septemberutgaven (2019) av Costume.

NRK-serien du må se nå

Hun er modell, alenemor og vernepleier, og drømmer om å bli avbildet i Vogue. Men er motebransjen klar for en norsk-somalisk jente med hijab?

Fra norsk flyktningstatus til internasjonalt stilikon. Rawdahs vei til suksess har vært hardere enn for de fleste – men nå blir alt hun tar i til gull.

Hun har tidligere prydet forsiden av Costume, og er nå aktuell med egen TV-serie på NRK, som følger hennes travle liv som mamma, vernepleier, influenser, og ikke minst – internasjonal stilstjerne.

Se en snutt fra NRK-serien «Rawdah» :

Det var i 2018 det hele startet, da Rawdah bestemte seg for å delta som gjest under moteuken i Oslo. På Instagram hadde hun allerede mange tusen følgere, hovedsakelig fra England og USA. Den unge influenseren med det eksotiske utseendet og hijab ble kjent for å poste dagens antrekk, basert på vestlige klær. Det appellerte til mange muslimske kvinner. Profilen hennes ble en slags inspirasjonkanal for dem som ønsket å kle seg mer skandinavisk, men fortsatt beholde hijaben på.

– For meg er det annerledes. Jeg kan ikke hente direkte inspirasjon fra en moteserie eller en kleskampanje. Det er frustrerende, men jeg liker det også. Det tvinger meg til å tenke annerledes. I tillegg blir jeg mer kreativ, og det forsterker min personlige stil, sa Rawdah i et tidligere intervju med Costume.

Les resten av intervjuet med Rawdah HER.

Rawdah er også nominert i hele tre kategorier til Costume Awards 2020, «Årets stilikon», «Årets moteprofil» og «Årets modell». Du kan stemme på henne her.

Rawdah på forsiden av Costumes septemberutgave 2019.

Født og oppvokst mens krigen herjet i Somalia, og kom til Norge som flyktning i 1999. I dag er hun bosatt i Oslo. Hun jobber som vernepleier på Bjerke, er nylig signert som modell og har en datter på fire år. Siden 2018 har hun jobbet som influenser på Instagram og som youtuber under navnet @Rawdis. Hun deler mote- og sminketips, og forteller om hvordan hun balanserer morsrollen med resten av yrkene sine.

Rawdah har allerede samarbeidet med store aktører som Coca-Cola, Balmain og designeren Saiid Kobeisy. Nå er hun aktuell med en ny TV-serie på NRK, der man kan bli bedre kjent med den norsk-somaliske jenta, som er i ferd med å ta verden med storm.