© Indigital Images/ OSLO RUNWAY

Oslo Runway dag 1: Blomsterprint, hard denim og røde lepper

Vi har oppsummert høydepunktene under moteuken i Oslo!

Oslo Runway gikk av stabelen i går. Første visning var duket på Teatercafeen, der vi fikk servert en delikat lunsj, bobler og jordbær mens vi så på ByTimos kjoler snirkle seg mellom gjestene. Ikke overraskende var det mye blomsterprint, blonder og fotside kjoler - akkurat det ByTimo er kjent for. Denne sesongen har designeren bak latt seg inspirere av Ibsens verker, noe som gjorde at kjolene passet ekstra godt inn i i miljøet. Vår favorittdel var absolutt den siste, der de hvite blondekjolene kom til syne.

Les intervjuet og se alle kjolene her!

© Indigital Images/ OSLO RUNWAY

IBEN er ganske ny på det norske markedet, men har allerede en sterk stemme i bransjen. Anh-Marthe Storheil, eieren bak, har et ønske om å designe klær til en dame med ben i nesa, og som ikke er redd for å skille seg ut. IBEN viste en sterk kolleksjon, der denim sto i hovedfokus. En rekke baseplagg i gode kvaliteter kom også frem, som var stylet på en edgy og original måte.

© Indigital Images/ OSLO RUNWAY

Designer Fam Irvoll debutert under Oslo Runway i går ettermiddag. I marmorsalen på Sentralen tok hun oss tilbake til 90-tallet, der Dina fremførste den gamle hitlåten "Bli Hos Meg". Komiker Henrik Thodesen åpnet visningen med en dans på catwalken, etterfulgt av Else Kåss Furuseth i hard sminke og fletter i håret. Deretter fulgte en rekke rosa antrekk på løpende bånd, dandert på dansende modeller og kjente personligheter. Det var Girl Power på høyt nivå, og budskap som anti-botox var printet på t-skjortene. Mote kan være gøy også, det beviser i alle fall Fam Irvoll.

© Indigital Images/ OSLO RUNWAY

Moods Of Norway er en av få designere som viser etter den internasjonale standarden som mange av de største motehusene har valgt å kaste seg på, See Now Buy Now. Derfor var det høst- og vinter vi fikk se på Sentralen. Høye hæler, glitter, glam og røde lepper er verdt å notere seg for den kommende årstiden. Detaljer som knyting, sleng i ermene og fokus på midjen sto i fokus.

© Indigital Images/ OSLO RUNWAY

Line Of Oslo viste en kolleksjon som fikk oss til å ønske at sommeren varte litt lengre. Vi kan i alle fall glede oss til neste sesong. Lange kjoler i blomsterprint, løse bukser i lin og buksedrakter i deilige materialer ble vist på catwalken. Fargenetonene var duse og delikate. Showet avsluttet med ballonger som falt fra taket, og applaus lenge etter at modellene gikk av scenen.

Så du denne: Se de beste streetstylebildene under Oslo Runway

© Indigital Images/ OSLO RUNWAY

Tom Wood bygger videre på denimen, noe de har blitt ordentlig flinke til. Visningen ble holdt på SALT i Oslo, og var definitivt en av dagens råeste lokasjoner. Magetopper, maskuline buksedrakter, oversized denimskjorter og bukser i alle mulige fasonger og farger ble vist i går kveld, da Tom Wood avsluttet Oslo Runways første dag. På fingrene og rundt halsen var smykkene til TW dandert, og løftet ethvert antrekk. Vi elsket sokkene i sandalene - noe vi tar med oss videre til neste sesong.

© Indigital Images/ OSLO RUNWAY