© Chanel

Se alt fra Chanel Cruise 2019

Når det kommer til moteshow, må Karl Lagerfeld være den ukronede kongen. Under sesongens visning gjorde han det igjen!

Enten det er med en gigantisk rakett, et supermarked, en feministdemonstrasjon eller en flyplass klarer Karl Lagerfeld alltid å ta pusten fra oss med sine spektakulære motevisninger.

Det spektakulære skipet var oppkalt etter  Gabrielle Chanels sommerhus på den Franske Riviera
© GettyImages

Grand Palais ble bygd om til en havn med et cruiseskip da Karl Lagerfeld viste Chanel Cruise 2019 i Paris i forrige uke. Draperte kjoler, matchende sett med høylivsbukser og skjørt i klassisk Chanels-tweed, skarpe hvite bluser, voluminøse jakker, hvite strømper og utsmykkede alpeluer var å se på modellene som var klare til å gå ombord på det store cruiseskipet «La Pausa», som var oppkalt etter Gabrielle Chanels sommerhus på den franske riviera.

– Selv om stadig flere går bort fra cruise-kolleksjoner velger Karl Lagerfeld, i typisk Chanel-ånd å gjøre det motsatte. Han presenterte en elegant og leken kolleksjon med nonchalante snitt, maritim fargepalett og ikke minst et show som fanget følelsen om at på en reise kan alt skje, forteller sjefredaktør Kine B. Hartz som var til stede under visningen i Paris.

Chanel Cruise 2019
© Benoit Peverelli
Chanel Cruise 2019
© GettyImages

På første rad satt motepersonligheter og kjendiser som Caroline de Maigret, Lily Rose Depp og Margot Robbie i hvert sitt Chanel-antrekk.

Lily Rose Depp og Margot Robbie

Lily Rose Depp og Margot Robbie

© Anne Combaz
moteikon Caroline de Maigret iført drømmekjolen
© Anne Combaz

Tidligere har Karl Lagerfeld iscenesatt en feministisk demonstrasjon, hvor modellene kom brasende nedover catwalken, bærende på plakater med slagord som «Boys should get pregnant too» og «Make fashion not war».

Flyplasser er en liten fasjonabel affære i disse tider, men da Karl Lagerfeld bygget om catwalken til avgangshall og modellene kom trillende med sine Chanel-kofferter for å sjekke inn, var hver minste detalj chic og estetisk innbydende.

Showene får klærne hans til å skinne, og forteller alltid en forlengelse av historien til selve showet. Og heldigvis er det ingenting som tyder på at Karl Lagerfeld har tenkt å stoppe med sine fantastifulle visninger. Som han sa i et intervju med britiske Vogue i 2015: «Jeg er heldig som kan holde på med det jeg vil, under perfekte forhold. Jeg trenger ikke å krangle med noen. Visste du at mine kontrakter med Chanel og Fendi er for resten av livet? Og jeg er ikke sliten i det hele tatt».