Synnøves tips for en ryddig garderobe
© Bokklubben.no og Christian Friis

Slik blir hun kvitt rotet

Les Synnøve Skarbøs beste ryddetips!

Ny sesong betyr utskiftninger i klesskapet. Men hvordan unngå kaos i skapene når du både skal bytte fra vinter- til sommergarderobe og i tillegg vil tilføye en to-tre-fire nye plagg til samlingen? Synnøve Skarbø har svaret. I høst gav hun ut en hel bok om opprydning, og nedenfor deler hun sin beste tips til hvordan å skaffe seg et ryddig klesskap.

Synnøve Skarbøs beste tips for et ryddig klesskap

1. Bare behold klær du trenger eller elsker.

2. Oppbevar alle klærne dine samme sted, ikke spre dem rundt omkring i huset. Unntaket er ytterjakkene, de får selvsagt lov til å henge i gangen.

3. Heng opp mest mulig – det gir god oversikt. Men ikke la det blir for trangt mellom plaggene, det er bare en kilde til irritasjon.

4. Fargekoordiner garderoben din. Da slipper du å bla gjennom hele kartoteket hver gang du skal kle deg.

Her er fire budsjettvennlige nettbutikker du burde kjenne til

5. Dropp kleshengere i tre, og skaff deg tynne, like kleshengere (fås blant annet kjøpt på Clas Ohlson). Da halverer du plassen i skapet.

6. Å legge klær i stabler funker dårlig når du vil ha noe midt i bunken. Brett heller klærne til små firkanter og plasser dem etter hverandre i en skuff.

7. La trenings- og koseklær ligge i en egen skuff.

8. Ikke kjøp deg noe nytt før du er brennsikker på at du kommer til å bruke det flere ganger i måneden.

Så, der har du det. Ingen grunn til utsettelse, nå er det bare å ta for seg lista steg for steg og ønske velkommen til en ryddig vår.

Les også: Ny nettside gjør det enkelt å rydde klesskapet!