© Anna Stokland

Slik kler du deg i neon

Neon er tilbake i trendbildet. Vi dykker ned i 80-tallsfenomenet!

Høsten er her - noe som betyr at de typiske høsttonene kan hentes frem. Oransje, burgunder, mørkegrønn og rød - farger som både er lett å like, og som passer omgivelsene godt. I år skal man i tillegg gjøre plass til en annen trend, som er hakket vanskeligere å ta i bruk. Neon er tilbake 80-tallets superhelt!

Både Prada, Moschino, Kenzo, Valentino og Balenciaga viste frem neonplagg på catwalken da de presenterte høsttrendene sist sesong, noe som har skapt dominoeffekt. Nå har kjedebutikker som Zara og H&M kopiert den iøynefallende trenden, noe som gjør at mannen i gata også kan omfavne den.

Vi skjønner greia, trenden kan være ekstremt vanskelig å style, men med litt hjelp trenger den ikke å være så omfattende som den ser ut som. Vi har lett gatelangs under moteukene, og funnet motepersonligheter og influencere som virkelig kler neon. Gå for en genser i skrikende gult, eller et belte i oransje. Vanskeligere trenger det ikke å være.

Se også: Streetstyle-trendene fra New York Fashion Week

© Anna Stokland
© Produsentene

Overdel

Er man glad i klær som synes i mengden er dette trenden å utforske. Isteden for å dra på med neon fra topp til tå, kan man starte med en overdel i en farge man vet passer godt med resten av garderoben. Kjedebutikkene har et godt utvalg, men man kan også gå for Balenciaga, som har en rekke plagg med neonfarger i den nye kolleksjonen. Gjør som Olivia Palermo - hun styler en sterk fargetone sammen med en nedtonet androgyn dress.

Genser fra Zara, 399 kroner / Genser fra Balenciaga, ca 7500 kroner / Boblejakke fra H&M, 999 kroner

© Anna Stokland
© Produsentene

Detaljer

Ønsker du å prøve trenden uten å overdrive, kan du starte med små detaljer på klær - eller tilbehør. Hva med en mønstrete genser, et par solbriller eller et par kule bukser med detaljer i buksekanten?

Bukse fra Zara, 549 kroner / Skjørt fra Weekday, 500 kroner / Genser fra Stella McCartney, ca 8000 kroner / Solbriller fra Poppi Lissiman, ca 1000 kroner

© Anna Stokland

Tilbehør

En enkel måte å tolke en trend på, er å bruke den på tilbehør som vesker og sko. Er antrekket nokså plaint, som på bildet, er det perfekt å sprite opp med en fargesprakende trend som dette.

Veske fra Ganni, 2799 kroner / Sko fra Nike, ca 2000 kroner / Veske fra Prada, ca 5000 kroner / Sandaler fra Vagabond, 849 kroner

© Anna Stokland
© Produsentene

Rundt midjen

Er du usikker på trenden, men ønsker likevel å prøve den ut er et belte en perfekt start - og passer uansett stilart.

Grønt belte fra Urban Outfitters, ca 300 kroner/ Skinnbelte med turkise detaljer fra Prada, ca 3300 kroner / Gult belte fra Tibi, 780 kroner / Rosa belte fra Prada, ca 2700 kroner