© Anna Stokland

Streetstyle-trendene fra New York

Endelig er de internasjonale moteukene i gang - vi lar oss inspirere av gatemote!

Det er duket for de internasjonale moteukene, og selv om Costume ikke er tilstede på Manhattan, sitter vi spente foran skjermer og på Instagram for å følge med på trendene og de nye kolleksjonene som dukker opp. Noe av det som inspirerer oss aller mest er gatemote, som fortsatt er en stor del av moteuken. La deg inspirere av de de største trendene vi har merket oss fra gatene i New York.

Leste du? Se streetstyle-trendene fra København

© Anna Stokland
© Anna Stokland
© Anna Stokland

RUTER

Ruter har vært i vinden en stund, men i høst slår trenden ut for fullt! Selv om trendene er å se på en rekke ytterplagg, som diverste kåper og fuskepelser, har varmegradene i New York ført til at trenden må tolkes på andre måter. Gatelangs på Manhattan var rutene å se på både skjorter, kjoler og bluser. Vi holder en knapp på de ikoniske Burberry-rutene, som på ny har kommet tilbake.

© Anna Stokland
© Anna Stokland
© Anna Stokland
© Anna Stokland

PASTELLER

Millenial Pink var fjorårets store fargehit, og selv om høsten har gjort sitt inntog, er det fortsatt pasteller å se i trendbildet. Phillip Lim 3.1, Victoria Beckham og Jeremy Scott var blant annet noen av designerne som kjørte pastelltoner da de viste høst- og vintervisningene sine forrige sesong. Sistnevnte hadde til og med stylet modellene med parykker i pastelltoner. Gatelangs i New York var fargepaletten å se overalt, og passet ekstra godt da gradestokken viste over 25 grader.

© Anna Stokland
© Anna Stokland

DENIM

Vi blir aldri lei denim-trenden, og i år stiller den tydeligvis sterkt på gateplan. Vi ser mer og mer av den rå denim, med hard vask og mer slitesterkt materiale. Selv om den normalt er hakket dyrere, varer den desto lengre og ser ofte kulere ut jo mer den er brukt. Kombiner gjerne ulike vasker og farger for å få et originalt utrykk.

© Anna Stokland
© Anna Stokland
© Anna Stokland

DYREPRINT

Noen vil si det er på grensen til harry, andre har lagt elsk på mønsteret fra første dag. En av høstens største trender er dyreprint - i alle mulige typer. Gatelangs i storbyen var både leopard, sebra og slangemønster å se, både på klær og på tilbehør som sko og vesker.

Under moteukene i februar var det flere designere som gikk for dyreprintet. Victoria Beckham, Michael Kors, Calvin Klein og Tom Ford hadde alle en ting til felles: kjærlighet for leoparden. Har du kastet deg på trenden?

Les også: Derfor er leopardmønster tilbake i motebildet!