© Anna Stokland

Smykketrender fra 90-tallet vi ønsker oss denne sesongen

Til tross for at 2000-tallets ekstravaganse lenge har vært tilbake i motebildet, tyr allikevel flere og flere til 90-tallets minimalistiske og avslappede look - det kommer blant annet til uttrykk gjennom smykker.

Selv om vi elsker Paris Hilton sin stil, der rosa, bling og lowrise jeans dominerer, har det diskré og noe mer stilrene også sin egen sjarm. 90-tallet var en tid hvor fin minimalisme blomstret. Her beviste ikoner som Jennifer Aniston og Cindy Crawford at den hvite genseren kan gjøre mye i seg selv, og flere motehus var enige – også den dag i dag (Se bare på Prada eller Bottega Veneta).

Kjendiser troppet inn på den røde løperen i jeans og stroppeløse kjoler – mer avslappet kan det knapt bli. Men til tross for de (til tider) dempede antrekkene, klarte ikke 90-tallets stilikoner å holde fingrene unna smykkeskrinet – og det er vi absolutt ikke triste over.

Chokers

Chokeren sitter helt tett rundt halsen. Av den grunn fanger halskjedet øyet ditt fort, og blir derfor umiddelbart en stor del av det helhetlige antrekket. Chokeren er det perfekte tilbehøret å tilføye dersom antrekket trenger et løft.

"Lysekrone"-øredobber

"Lysekrone"-øredobbene er det perfekte tilbehøret til et antrekk som virkelig skal løftes - og det beste er at det krever minimal innsats. De lange statement-øredobbene, som du oftest finner med vakre perler og stener, var å se på alles ører da det skulle festes i Hollywood. De største stilikonene var på ingen måte redd for å kombinere de overdådige øredobbene med trendy stroppekjoler for å få et feminint og sensuelt uttrykk.

Armbånd

De runde armbåndende var supertrendy på 90-tallet. Naomi Campbell og Sarah Jessica Parker er blant de stilikonene som brukte rikelig med armbånd for å pynte opp antrekkene sine. For å få den autentiske 90-talls-viben, anbefaler vi å stable flere armbånd over hverandre.

Armringer

Når den indre, greske gudinnen skulle finnes frem, ble det tilføyet en armring. Så hvis det er eleganse du er på leting etter til antrekket ditt, er armringen det perfekte tilbehøret som løfter antrekket til et nytt nivå.

Ankelsmykke

Ankelsmykke er den fineste sommertrenden fra 90-tallet, som fremhever gløden i huden din. Når været tillater at du kun behøver bare ben og sandaler, er det et helt opplagt tilbehør til sommerantrekket ditt.

Håndplukket til deg