WAK - We Are Knitters

Spansk strikkekonsept til Norge

Enkle oppskrifter og kule mønster gjør så du kan lage din egen unike favorittgenser!

Visste du at hele 43 prosent av norske kvinner strikker i følge Statistisk Sentralbyrå, og blant disse er det et voksende antall yngre strikkeinteresserte nordmenn?

Det er ingen hemmelighet at strikking er populært nå som høsten har gjort sitt inntog. Det florerer av strikk i butikkhyllene, Røsa Sløyfe har lansert sin årlige genser - og flere av butikkjedene selger enkle DIY-konsept slik at man kan lage sin egne unike genser.

We Are Knitters (WAK) ble etablert i 2011, og så tidlig den yrende strikketrenden. Maria José Marin og Alberto Bravo skjønte hvor stor DIY-trenden var blitt da de så en jente strikke med tykt ullgarn i New York for noen år tilbake. Kort tid etter observeringen lanserte de strikkekonseptet WAK - som nå tar verden med storm. WAK er allerede blitt omtalt i de største motemagasinene som Vogue og Cosmopolitan.

På WAK kan du finne ekle strikkeoppskrifter

Fra å se på strikking som trauring og for den eldre generasjonen ønsket Maria og Alberto å få håndverket ut til den yngre generasjonen, som ikke overraskende er opptatt av bærekraft og miljø. På fem år har We Are Knitters utviklet seg til et internasjonalt, online strikke-miljø med mote og bærekraft som fokus. På hjemmesiden deres kan du kjøpe strikkeutstyr uansett om du er nybegynner eller godt lært, nøster i ulike kvaliteter, oppskrifter - samtidig som du kan hente inspirasjon og møte flere strikkentusiaster. Et eget strikkenettverk, rett og slett. Du kan også melde deg på ulike kurs som holder i alle verdensdeler.

WAK har i skrivende stund over 228.000 følgere på Instagram, der man kan hente inspirasjon, få strikketips og følge andre kreative sjeler.

– DIY- trenden vokser i Europa og ellers i verden, og Norge er kanskje det landet vi finner flest som strikker. I We Are Knitters tror vi at den høye kvaliteten i våre strikkekits og bærekraftige garn og utstyr vil få en god mottakelse blant norske strikkeelskere. Nordmenn er kjent for å sette pris på godt håndverk og ikke minst ull i god kvalitet. Vårt mål er å kunne tilby strikkepakker til alle nivåer, også nybegynnerne, og bringe enda mer trend og mote inn i strikkeverden. Å strikke er avslappende og demper stress. Nå vil vi åpne vår WAK-verden opp for nordmenn og håper de vil like det vi står for, sier gründer Maria José Marin.

Maria José Marin og Alberto Bravo