Sveriges mest kjente bloggsøstre lanserer sin første kleskolleksjon

Sveriges mest kjente bloggsøstre lanserer sin første kleskolleksjon

Vi har sett små glimt av designsamarbeidet til Frida og Sofi Fahrman - I dag kan vi endelig vise hele kolleksjonen!

Hun begynte karrieren som motejournalist, og har med tiden bygd seg oppover. Sofi Fahrman har tre bestselgende noveller kalt The Elsa Series, har etablert seg på det skandinaviske bloggmarkedet, og har jobbet som vert for TV-programmet The Stylist. Nå har hun tatt sitt første steg som motedesigner, og lanserer en kleskolleksjon sammen med søsteren Frida Fahrman.

– Dette kjentes som en perfekt match - jeg og Frida, og sammen har vi utviklet en kolleksjon som reflekterer vår personlige klesstil, sier Sofi.

From Positano with Love: Kolleksjonen frontes av Fahrman-søstrene med døtrene Lily og Line.

Sammen har de utviklet en kolleksjon som de mener det er en stor etterspørsel etter.

– Vi har sett en trend hvor man ønsker å matche datteren sin, derfor har vi valgt å designe en mor-datter-kolleksjon sammen med Ellos, som utgjør den perfekte feriegarderoben. Den inneholder badedrakter, festkjoler, strandklær, strandvesker, espadrillos, et skjerf og en hatt. Det er 15 plagg til mor, og 10 til datter, forteller Sofi.

Fått med deg? Eksklusiv veskebutikk åpner i Oslo!

– Valget med å jobbe med Ellos falt naturlig. De er store i Sverige, og de hadde kapasitet til å gjennomføre alle våre idéer og tanker. I tillegg har de et stort marked for netthandel. De er kommersielle og satser stort fremover. Her får du valuta for pengene, forteller Frida.

© http://www.sofissnapshots.com/

Inspirasjonen bak FahrmanxEllos

Kolleksjonen frontes av Fahrman-søstrene med døtrene Lily og Line, og er fotografert i den italienske kystbyen Positano, hvor inspirasjonen er hentet fra.

– Plaggene, følelsen, og kombinasjonen av plagg og snitt er akkurat det jeg er ute etter når jeg pakker min og Lilys feriekoffert, sier Sofi.

– Da vi snakket om å utvikle en kolleksjonen var jeg på et bryllup på Capri, og vi kjørte forbi Positano som jeg ikke klarte å få ut av tankene mine. Sitron-mønsteret, porselen og de små, lokale butikkene. Jeg ble så inspirert og tok en million bilder, forteller Sofi, og fortsetter:

– Vi gleder oss til å se hvordan følgerne våre tar imot kolleksjonen, og har spesielt stor tro på badedraktene. De kommer til å bli revet bort fra butikkhyllene.

Skjønnhetstips: 8 måter å bruke Eight Hour Cream på!

Og til de ivrigste, kan søstrene glede meg at det kommer en oppfølgende kolleksjon til høsten med fokus på fest.

© Frida Fahrman

Sommerens hotteste trender

– Jeg kommer definitivt til å kle meg i gult, vise nakne skuldre og gå for plagg med volanger og andre lekre detaljer, sier Frida.

– Jeg liker å tolke trendene, og bruke dem på min personlige måte. Skjorten er jo i fokus denne sesongen, og i kolleksjonen har vi stylet den med en spennende vri, med knytning og dyp V-rygg. Jeg elsker den androgyne touchen som endelig er tilbake i motebildet, sier Sofi.

Søstrene ønsker å sende en hilsen til følgerne sine med teksten: "I am a girl, what is your superpower?" brodert på innsiden av klærne, og taggene.

Økende eller synkende bloggtrend?

– Du skal være tøff om du starter en blogg du ønsker å leve i det harde markedet som eksisterer nå, med mindre du har en etablert følgegruppe på sosiale medier og kan presentere interessant innhold, sier Sofi som har blogget siden 2008.

– Samarbeid er kjempe viktig for å overleve, og i dagens marked er det mange aktører som ønsker å jobbe med bloggere. Selv om noen velger å satse på Instagram fremfor blogg, er effekten annerledes når trafikken genereres via et bloggformat, forteller Sofi.

Sommerkjoler: Her er 8 rålekre kjoler vi ønsker oss nå!

De svenske bloggsøstrene følger også med på norske blogger, i tillegg til at de er Skam-fans.

– Jeg følger Camilla Pihl, hun har en så kommersielle, men samtidig spennende stil. Også er hun ansiktet til Essie, slik som jeg er her i Sverige, fortelle Sofi.

Ellers så følger de motebloggeren Janka Polliani og Vanessa Rudjord.

© Frida Fahrman

Kolleksjonen slippes i begynnelsen av mai og vil selges i nettbutikken til Ellos. Barneplaggene kommer i størrelse 86/92–134/140, og dameklærne i størrelse 34–52.

*Vi gjør oppmerksom på at deler av kostnadene i forbindelsen med denne artikkelen, er dekket av Ellos. Alt som publiseres, er likevel vurdert på et fritt og uavhengig journalistisk grunnlag.