© Anna Stokland

4 plagg du skal beholde i garderoben i 2022

Noen trender kommer og går, men disse fire plaggene fortjener en plass i gaderoben din langt inn i 2022.

Noen trender er bare forbipasserende døgnfluer, men visse plagg fra 2021 burde du ta med deg inn i det nye moteåret. Vi har samlet fire geniale gjengangere som fortsatt fortjener en plass i din garderobe langt inn i 2022.

1. Chokeren

Smykker kommer nå i alle former og farger og spesielt én type har gjort seg gjeldende i både 2021 og nå også i 2022: nemlig chokeren.

Det tettsittende halskjedet ble for alvor populært på 1990-tallet og ved presentasjon av forskjellige internasjonale designeres SS22-kolleksjoner var chokeren igjen umulig å overse. Med sin chunky og dekorative look, vil den kunne piffe opp selv det mest avslappede antrekket og skape blikkfang.

2. Miniskjørtet

Det er ingen hemmelighet at tidlig 2000-tallets trender har begynt å dominere i motebildet igjen og spesielt ett plagg var fremtredende på SS22-catwalkene: nemlig miniskjørtet.

Det korte skjørtet ble spottet hos motehus som Prada, Miu Miu og Fendi - og hvis du ikke allerede har investert i et eksemplar, kan det være en god ide å gjøre det nå da trenden kun ser ut til å ta fart den kommende våren.

© Anna Stokland

3. Collegejakken

Overgangen mellom vinter og vår kan være vanskelig når det kommer til yttertøy. Til de dagene hvor det er for varmt til en tykk vinterjakke og for kaldt til en trenchcoat, kan det være en god ide å ta på seg collagejakken. Det er nemlig ikke lenger bare på sporty typer i amerikanske filmer som Grease og High School Musical, at du fremover vil støte på den karakteristiske collegejakken – i SS22-kolleksjonene viste designere som Celine nemlig at jakken hører minst like så mye til på catwalken og i gatebildet.

4. Fløyel

Fløyel blir ofte assosiert med 1970-tallets mote. Materialet er både pent og behagelig – og så har det for alvor inntatt catwalkene igjen. Så hvis du enda ikke har gitt plass til fløyel i garderoben din, kan det være en god ide å gjøre det nå da trenden vil fortsette langt inn i 2022.