© Getty Images

5 mikrotrender du lett kan kopiere

Rumpetaske, beret og ruter - vi har plukket ut vårens tilbehør som får deg til å se ekstra stilsikker ut

Det er de største trendene som er lettest å få øye på. På catwalken og blant streetstyle-stjernene er det alltid mikrotrender man kan legge merke til for å piffe opp et enkelt antrekk. Denne sesongen ser vi blant annet rumpetaske, store dobber, stråvesker og skinnberet. Vi har oppsummert de aller viktigste mikrotrendene, som i tillegg er lett å kopiere.

Gucci

© Getty Images

Mageveske

Gucci var kjapp til å designe sesongens aller viktigste mikrotrend. Magevesken er på ny å se i trendbildet - en veske man gjerne forbinder med festivaltid og telttur. Nå skal den frem, gjerne stylet sammen med det peneste plagget du har i garderoben. Er man fortsatt usikker på om den faktisk passer sammen med finstasen, kan man starte i andre enden. Vesken trenger heller ikke å festes rundt midjen, men kan brukes som en vanlig skulderveske.

© Anna Stokland

Hundetann er byttet ut med ruter

De rutete plaggene er absolutt kommet for å bli. Spørsmålet er bare hvilket plagg man ønsker å kle seg i. Jakken er lett å style til hverdagsgarderoben, og er i tillegg enkel å finne i kjedebutikkene. Den er også med på spriter opp antrekket, og gjør deg ekstra stilsikker. Power dressing på 1-2-3.

Så du denne: 6 rutete bluser på budsjett

Dior

© Getty Images

Alpeluen

Under Diors visning i Paris, var det spesielt ett tilbehør som kom godt frem på modellene; bereten. Hodeplagget som en gang var forbeholdt nasjonaldrakter på 1400- og 1500-tallet. I dag har hodeplagget funnet veien til catwalken, og er allerede kopiert av streetstyle-stjernene, popstjernen Rihanna og moteikonet Alexa Chung.

Leste du? Moteikonet Celine Aagaard sverger til gjenbruk

© Anna Stokland, Pernille Teisbæk og Mau Loa

Stråvesken

Trodde du at stråvesken kun var forbeholdt stranden? Da tok du feil - vesken har nemlig blitt det hotteste tilbehøret du kan gå med om dagen, selv om vi bare har kommet til april måned. Merker som Prada og Balenciaga har designet sine luksusversjoner, mens Zara og H&M har lansert vesker til en billigere penge. Sørg for å få plass til både badetøy og PC - dette er den nye hverdagsvesken!

Acne Studios

© Anna Stokland

Detaljerte øreflipper

JA til store øredobber! Det iøynefallende tilbehøret er en sikker vinner, uansett tilstelning. Hos Acne Studios hadde samtlige av modellene pynt i ørene, noe som var med på å gjøre antrekket hakket mer originalt og interessant. Gå for ringer, spennende stener eller strass.

Så du denne: Dette er vårskoene som gjelder nå