© Getty Images og Instagram

DETTE ER INSTAGRAM-TRENDENE SOM GJELDER NÅ

Dressjakke, bling og fete joggesko - dette er trendene du ikke kommer unna på Instagram i år!

Instagram handler ikke bare om å dele bilder fra de perfekte øyeblikkene i hverdagen - det er også det perfekte stedet for å lete etter trender, shoppinginspirasjon og et sted hvor man kan lete etter den perfekte ytterjakken til den kommende årstiden. Vi har snoket på profilene til it-jentene i Skandinavia, skjønnhetsguruer og motepersonligheter og plukket ut de 5 største Instagram-trendene denne sesongen.

Leste du: Dette er Instagram-trendene for sommeren

© Darja Barannik

Den klassiske dressjakken

Du kommer ikke unna dressjakken i år, enten om det er pluss- eller minusgrader. Jakken dukket opp hos samtlige designere under moteuken, og havnet raskt over skuldrene til it-jentene. Jakkemodellen passer til absolutt alle, uansett stil. Velg et materiale du liker, og en farge som passer resten av basegarderoben din.

Mørkeblå klassisk blazer fra Isabel Marant, 2.500 kroner (før 6.890 kroner)
Blazer i cordfløyel fra Mango, 599 kroner (før 1.199 kroner)

Perleveske

Vi har forelsket oss helt i perlevesken, som opprinnelig stammer fra det britiske merket Shrimps, kjent for sine falske pelsjakker og kåper. Nå har trenden nånn mannen i gaten, og da har også kjedebutikkene begynt å produsere den iøynefallende vesken. Vesken passer perfekt til bryllupsantrekket, til en tur ut på byen eller til middag med venner.

Rosa perleveske fra Shrimps, ca 4000 kroner
Hvit perleveske fra Mango, 499 kroner

© Tine Andrea Storløs og Trine Kjær

Pyntespenner til håret

Den siste tiden har influencerne gått amok når det kommer til hårpynt. Trenden fra 90-tallet er endelig tilbake, og kommer i utallige varianter og fargekombinasjoner. Plastspenner er også blitt en favoritt, som kommer i ulike neontoner og mønster. Vil du kjøre den klassiske stilen så er det best å gå for en minimalistisk spenne i metall - kanskje en i 24k gull?

Hårspenne i 24k gull fra Alighieri, 1.790 kroner
Hårspenner i 2-pack fra Glitter, 129 kroner
Hårspennder i 4-pack fra Accessories, 90 kroner

Chunky sneakers

Go big or go home: De største mote- og sportshusene har denne sesongen designet sneakers i XL-form. Influenceren Annabel Rosendahl har investert i et par fra Balenciaga, men du kan få modellene hakket billigere om du går for Nike eller Adidas. Skoene piffer garantert opp antrekket ditt, og i tillegg er de sesongens mest behagelige trend.

Sneakers fra Vetements x Rebook, 1.700 kroner (før 6.300 kroner)
Sneakers fra Nike, 1.799 kroner

© Trine Kjær

Delikate skjellsmykker

Den kjære og kjente 90-tallstrenden med skjellsmykker er tilbake igjen, jenter! På Instagram florerer det med både smykker, armbånd og øredobber med skjell, gjerne iført strandvesken og sandaler i tillegg. Vi digger trenden, men er litt redd for at den kommer til å forsvinne så fort gradene synker.

Smykke fra Isabel Marant, ca 800 kroner
Ulike varianter designet av mote- og interiørstylist Caroline Sandstrøm, pris på forespørsel via Instagram