Her er skotrendene som vil dominere denne sesongen

Vi er inne i en ny sesong og det betyr nye trender. Det innbærer også et gjensyn med gamle klassikere, som du kanskje allerede har stående i skapet ditt. Vi har samlet høstens og vinterens syv største skotrender.

Et kult par sko og den perfekte høstjakken eller vinterjakken – så er du klar til den nye sesongen. Høsten og og vinteren nærmer seg med stormskritt, og det betyr også at det kan lønne seg å ta et titt på din eksisterende skogarderobe. Hvilke sko fra forrige sesonger kan du beholde, og hvilke skal kanskje videre til gjenbruk eller nye eiere?

Vi har samlet høstens og vinterens største skotrender og guider deg samtidig til hvor du kan kjøpe sesongens kuleste sko hvis du skal oppgradere skoskapet.

I artikkelen finner du blant annet:

  Hermès FW21

  © Anna Stokland

  Knehøye støvler

  De knehøye støvlene har i flere år på rad vært en av de største skotrendene i våre høst- og vintergarderober. På FW21-catwalken ble de knehøye støvlene vist hos blant andre Hermès, Fendi og Louis Vuitton, hvor de lange støvlene fikk litt høyde, mens både Ganni, The Row og Valentino viste støvlene i en flatsålet og mer chunky versjon.

  Gå for et tettsittende par knehøye støvler for et elegant og strømlinjeformet look, eller velg et par med mere bredde i skaftet som gir støvlene et mer avslappet uttrykk.

  © Anna Stokland

  Glitterstøvler

  Denne høsten skal du gi gass når det kommer til sko. Motehus som Gucci, Dries Van Noten og Jil Sander sendte nemlig modellene ned deres høst/vinter 2021-catwalks iført støvler i alle mulige metalliske nyanser – fra den klassiske sølvfargede til elektrisk blå, gull og paljetter. Om støvlene er flate eller har litt høyde er kun avhengig av humøret ditt, så lenge de er oppsiktsvekkende og har en humoristisk vri.

  Loafers

  De klassiske loafers har lenge vært en favoritt og er den perfekte skoen når vi nærmer oss høsten og kjøligere temperaturer. I år er det spesielt versjonene med tykke, track-lignende såler som er fremtredende på både catwalks og i gatebildet.

  Gå for et par klassiske loafers som vil holde sesong etter sesong, eller velg et par loafers med en ekstra tvist i form av en dekorativ lenke eller annen pynt.
  .

  Hermès gjenintroduserte treskoene i deres SS21-kolleksjon, og trenden fortsetter inn i høstsesongen.

  © Anna Stokland

  Clogs

  De praktiske og behagelige clogs eller tresko er kommet for å bli. Skoene, som er ofte er karakterisert ved å ha en tresåle, fås denne sesongen både i flate varianter og versjoner med litt hælhøyde. Bruk dine clogs som den perfekte skoen til høsten, og ta på et par fine sokker når temperaturen synker.

  Proenza Schouler AW21

  Slip-ins med sauepels

  Intet fottøy skriker mer av høst og hyggelig regnværsdager man tilbringer innendørs enn et par myke, varme sko. På FW21-catwalken viste blant andre Chloé, Proenza Schouler, Simone Rocha og Coach deres tolkninger av de ullbelagte skoene, som spesielt ses i form av slip-ins, som gir assosiasjoner til tøfler.

  Philip Lim AW21

  © Anna Stokland

  Sko med tracksåle

  Allerede i fjor gjorde de tykke tracksålene det stort i motebildet, og også denne høsten og utover vinteren vil de utendørs-inspirerte skoene være å finne i stor stil på butikkhyller og i gatebildet. Loafers, oxfords og støvler - sko med tracksåle finnes innenfor alle kategorier, så det er garantert et par som vil falle i smak.

  © Anna Stokland

  Plattformsko

  Plattformsko – eller bare plattforms – hadde sin storhetstid på 70-tallet, og denne høsten er skoene med de tykke sålene tilbake i motebildet i stor stil. Uansett hvilket look du liker vil du garantert finne et par plattformsko som faller i smak: Denne sesongen kommer plattformskoene både som chunky loafers som hos Loewe, knehøye støvler hos Molly Goddard og Prada, ballerinaer hos Simone Rocha samt feminine pumps hos Moschino.

  Det er dermed også mulig å finne et par plattformsko til enhver anledning, både til en dag på kontoret og en kveld på byen. Gå gjerne for et par med en tykk, track-lignende såle som gir skoene et ekstra kult uttrykk.