Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Disse skotrendene vil dominere denne høsten

Vi er inne i en ny sesong og det betyr nye trender. Det innbærer også et gjensyn med gamle klassikere, som du kanskje allerede har stående i skapet ditt. Vi har samlet høstens og vinterens syv største skotrender.

Kitten heels

Selv om lave hæler ikke er en nyhet, har det likevel dukket opp gjentatte ganger i motebildet. Denne skomodellen er et fint tilskudd til ditt hverdagsantrekk, da den vil løfte din look uten å etterlate deg med ømme føtter etter en lang dag. Hos Marc Jacobs er hælen påført en vid støvlett mens hos Black Collection tar den form som klassisk pump med spiss tå.

KITTEN HEELS OG STØVLER © ANNA STOKLAND
Kitten heel støvler hvid
gennemsigtig kitten hæl
bløde sorte knæstøvler

Gummistøvler med chunky såle

Den grove og litt klumpete utgaven av den ellers velkjente gummistøvelen, har tatt stor plass på den internasjonale catwalken denne sesongen. Motehus som Versace, Prada og Dior har ihvertfall forsøkt å utfordre den klassiske støvelen med forskjellige versjoner, men alle modellene har likevel ett fellestrekk - støvelen skal være så chunky som mulig. Mens gummistøvelen hos Prada både er fargerik og voluminøs, henter Dior inspirasjon fra arbeidsstøvelen og holder den i en klassisk sort farge.

gummistøvler © ANNA STOKLAND
Højskaftet gummistøvle
Højskaftet sort gummistøvle
Gul ankel gummistøvle

Millitærstøvelen

Denne rå støvelen med referanser til 90-tallets grunge og punkverden er et kult tilskudd til ditt antrekk, og denne sesongen er støvelen tilbake i motebildet. Blant annet har millitærstøvelen blitt vist på Valentinos og Zimmermanns Catwalks. Her er støvelen utrustet med tykke og krafitge såler som gir den et voluminøst uttrykk.

COMBAT-BOOTS © ANNA STOKLAND
militærstøvler
combat boots
korte støvler med lynlås

Firkantet skotupp

Den elegante spisse skotuppen har fått en konkurrent i form av den 90-talls inspirerte firkantede skotuppen. Den firkantede skotuppen finnes på mange forskjellige modeller - A.W.A.K.E MODE har satt den firkantede skotuppen på et par mules, mens hos J.W. Anderson ser man dem på et par korte støvletter. Så uansett hvilken type sko du mangler denne sesongen, kan det være en god idé å se etter et par sko med firkantet skotupp.

Square toes sko og støvler © ANNA STOKLAND
Enkle sorte støvler
Bred tå ballerinaer
støvler i bordeaux med square toe

Lenkedetaljen

Sko med lenker som kan minne om fotlenker, er fortsatt fremtredende på catwalken denne sesongen. Mens en kraftig lenke kan gi et rått utrykk til antrekket ditt, kan en tynnere lenke gi en mer elegant look. På catwalken hos Simone Rocha var modellenes ankler pyntet med perler og en tykk lenke tvers over foten, som også gikk igjen hos Off-White og Sacai. Dersom du vil imitere trenden uten å måtte eie et par sko med lenke, kan du i første omgang investere i en fotlenke som faller litt over foten.

Stilletter og sko med kæde © ANNA STOKLAND
77026315_37_B
bianco
loafers med kædedetalje

Fargerike skinnstøvler

Selv om høsten ofte er forbundet med nedtonede fargenyanser, beviser flere designere denne sesongen at du også kan gå høsten i møte iført et par fargerike støvler i alt fra postkasserød til solskinnsgul. Hos flere motehus kommer modellen i skinn og med høyt skaft - både i form av de helt tettsittende sock boots som hos Proenza Schouler og de mer løse slack boots som hos Lanvin. Dersom de fargerike støvlene blir for oppsiktsvekkende for deg, kan du også ta på et par flaskegrønne støvler, med et antrekk i andre sterke farver.

Læderstøvler farvede knæstøvler © ANNA STOKLAND
77045130_76_B
351be1b982b74906be5a0b93ea29de02
turkis knæstøvler med stilethæl

Ridestøvelen

En annen støvel som har vært fremtredende i motebildet, men som i likhet med gummistøvelen har sin opprinnelse utenfor catwalken, er ridestøvelen. Mens den klassiske ridestøvelen er kjent for sitt slanke og elegante uttrykk, har sesongens modell fra motehus som Valentino og Brock Collection et mer løstsittende og chunky uttrykk. Hos Chanel kan man se en mer piratinspirert modell, hvor den øverste delen av skaftet er brettet over støvelen.

ridestøvler og rideinspirerede støvler © ANNA STOKLAND
chunky støvler i brun
nny200205_cblack_v90_1-1
150977-0014_20
Mer om Trender? Motta Costumes nyhetsbrev