© Anna Stokland

Her er skotrendene som gjelder i høst

Vi er inne i en ny sesong, noe som endelig betyr nye trender. Vi var på plass da verdens største motehus viste frem sine FW-kolleksjoner, og har samlet sesongens viktigste tendenser.

De nyeste trendene for sesongen er sluppet på den internasjonale motescenen, og vi har spottet hva du skal være på utkikk etter fremover. Denne høsten og vinteren kan du nemlig glede deg til robuste skinnboots - høye som lave -, behagelige hjemmesko og klassiske spisse fronter.

Nedenfor har vi samlet de 6 største skotrendene denne sesongen. Gled deg til lavere temperaturer, lange frakker, strikkede gensere og vanntette støvletter!

Fendi FW23

© Anna Stokland

Isabel Marant FW23

© Anna Stokland

Lårhøye støvletter

De lårhøye støvlettene var overalt på catwalken da de største motehusene viste frem sine FW23-kolleksjoner. Bottega Veneta, Diesel og Blumarine var blant dem som gikk for den skyhøye trenden - bare for å nevne noen. Skotrenden kommer akkurat i tide til høstsesongen, og som passer helt perfekt for oss som fryser litt ekstra på bena når det er kaldt ute.

Trenden kan dessuten brukes til både hverdag og fest - gå for rosa glitter og glamour som hos Diesel, eller en mer nedtonet look som hos Isabel Marant. Det viktigste er at bootsene sitter løst rundt bena dine.

Valentino FW23

© Anna Stokland

Acne Studios FW23

© Anna Stokland

Boots med snøring

Hvis du er på jakt etter høstsko til dame er, kanskje ikke så overraskende, boots et sikkert kort. Denne høsten er det definitivt boots som trender - også med snøring. Enten det er foran, bak eller på siden. Acne Studios, Fendi og Valentino var blant motehusene som sendte sine modeller ned FW23-catwalken iført støvletter med snøring. Bootsene gir et generelt røft look, og passer perfekt sammen med både bukser, skjørt og lange kjoler.

Max Mara FW23

© Anna Stokland

Miu Miu FW23

© Anna Stokland

Brogues og loafers

Klassiske loafers i lenge vært en favoritt, og er de perfekte skoene når temperaturen faller. Denne sesongen har motehusene hentet inspirasjon fra herrenes garderobe, og Max Mara, Miu Miu og Giorgio Armani implementerte dermed brogues i sine FW23-kolleksjoner under de internasjonale moteukene.

Gå for et par svarte loafers til hverdag eller et par brune brogues med snøring til fest.

Tod´s FW23

© Anna Stokland

Roberto Cavalli FW23

© Anna Stokland

Mary Janes med høy hæl

Mary Janes kom tilbake i motebilde allerede til SS23-kolleksjonen, og har ikke tenkt å forlate garderoben vår helt enda. Denne sesongens nyfortolkning er med høye hæler, noe som gjør at vi nå også ta med skoene på fest og til finere anledninger. Gjør som Roberto Cavalli, Tod´s og Giorgi Armani denne høsten og kombiner et par svarte eller burgunderrøde Mary Janes sammen med et par ullstrømpebukser og skjørt.

Bottega Veneta FW23

© Anna Stokland

Loewe FW23

© Anna Stokland

Hjemmesko

FW23-catwalken var preget av både couture og maksimalisme. Men allikevel så vi samtlige innslag av skandinavisk minimalisme og funksjonalisme. Loewe, JW Anderson og selv Bottega Veneta iførte sine modeller komfortable sko og strømper, og stempler dermed bruken av varme sokker og komfortable sko både inne og ute som godkjent.

Prada FW23

© Anna Stokland

Y Project FW23

© Anna Stokland

Pointy flats

En skarp silhuett er alltid en klassiker, og denne gangen er de til og med komfortable. De flate og spisse skoene kunne spottes hos blant annet Y Project, Prada og Givenchy da motehusene viste frem sine høstkolleksjoner. De flate skoene sørger for å løfte antrekkene et hakk ekstra, og kan kombineres med alle stiler og farger.