© Pernille Teisbæk

Her er de praktiske skoene du skal finne fram fra skapet denne høsten

Denne høsten inntar det praktiske fottøyet nok en gang gatebildet. Skal du også finne dine frem fra skapet?

Forrige høst og vinter var en av sesongens helt store skotrender praktisk og garantert velkjent hos de fleste. Gummistøvlen var ikke nemlig bare aktuell på regnværsdager, men var generelt ikke til å unngå i gatebildet - eller på catwalken.

Og dette har ikke endret seg siden i fjor. Gummistøvlen kan igjen spottes på catwalken hos motehus som Bottega Veneta, Ambusch og Valentino, og selvfølgelig også hos diverse highstreet-merker som har kommet med sin versjon av støvlen.

Den type gummistøvle vi spesielt ser i år kan gjerne ta litt plass. Gå gjerne for enten en oppsiktvekkende farge eller en modell i for eksempel glitter som hos henholdsvis Ambush og Bottega Veneta. Alternativt er den klassiske, sorte modellen også en sikker vinner hvis du ikke vil la gummistøvlene stjele hele showet. Her kan du med fordel også se på Holzweiler og Ganni, som lager både en kort og lang modell i en minimalistisk silhuett i dempede farger.

Er du fortsatt ikke helt overbevist om trenden kan du ta en titt både i gatebildet og på Instagram, hvor du vil finne masse inspirasjon til en kul styling av gummistøvlene dine.

Se blant annet på Trine Kjær, som styler sine grønne Bottega Veneta-gummistøvler til et avslappet strikkesett for et kult antrekk hvor de grønne støvlene setter prikken over i-en.