© Anna Stokland

Slik skal de høyhælte skoene dine se ut denne sesongen

Vårens og sommerens skotrend er både feminin og behagelig.

Når været atter en gang tillater oss å legge de chunky støvlene tilbake på hyllen og finne de mer sommerlige skoene frem, er det spesielt én modell som går igjen hos flere motehus denne sesongen – og den er ikke bare fin og feminin, men også behagelig.

Skoene som vil være særdeles fremtredende denne våren og sommeren er kitten heels.

De små fine høyhælte skoene som er inspirert av 90-tallets minimalistiske og diskret estetikk, har igjen fått stor oppmerksomhet både i gate- og motebildet. Spesielt Prada viste deres SS21-kolleksjon med en rekke kitten heels i varierende farger, som ga dem både et sofistikert og rått utrykk.

Kitten heels kjennetegnes ved deres lave og tynne hæl, som da de lanserte for første gang på 1950-tallet, var spesielt tiltenkt unge kvinner som ikke var vant til å gå i hæler. Skoens høyde gjør den derfor behagelig og velegnet til både hverdag og fest.

Ved å tilføye et par av sesongens populære kitten heels til din look, vil du både få et elegant og kult uttrykk på en og samme tid.

Håndplukket til deg

Pernille Teisbæk viser under hvordan kitten heels kan styles på en kul måte til et hverdagsantrekk bestående av bukser og en basic-genser, mens redaktør Tamu McPherson styler sine kitten heels til et festlig antrekk med kjole.