Dårlige vaner du bør droppe i 2020
© Wenn.com

5 ting du bør droppe i 2023

Et nytt kalenderår betyr nye målsetninger. Se hvilke dårlige vaner du skal kvitte deg med dette året!

De aller fleste har nok skrevet ned at de ønsker å kutte ut godteri og søtsaker fra hverdagen. Men er det kanskje andre usunne ting i livet ditt du heller skal fokusere på å droppe i det nye året? Nedenfor har vi samlet 5 dårlig vaner du bør droppe i 2023.

1. Den selvkritiske stemmen

Stopp med å fortelle deg selv at du ikke er god nok. Det er en ond sirkel, og du vil konstant gå å være misfornøyd med deg selv. La 2023 være året hvor du begynner å rose deg selv mer. Forsøk å stanse deg selv når din indre stemme blir selvkritisk, og tenk: ville jeg sagt dette til en annen person? Hvordan ville jeg syntes det var hvis noen snakket slik til en jeg er glad i?

2. Vekten

Hvis du vil gå ned noen kilo kan vekten være et godt redskap å bruke. Problemet er at fokuset på tallene lett tar overhånd, og da er det ikke et sunt element i livet ditt. Husk at tallet på vekten ikke sier noe om hvor sunn og frisk du er.

3. Treningsformer du hater

Det er langt fra alle som liker å løpe, og om du én av de bør du la være. Det er helt okay. Finn heller en treningsform du faktisk liker. Det finnes så mange forskjellige måter å bruke kroppen på. Test ut yoga, boksing, svømming eller kanskje tennis?

4. Perfeksjonisme

Å strebe etter et mål er godt. Å strebe etter perfeksjon er ikke godt – det er usunt. Det kan både ha mentale og fysiske konsekvenser om du setter urealistiske målsetninger for deg selv. Og det kan man si at perfeksjon er.

5. Telle kalorier

Kalorier er til for at kroppen kan få energi, sterke muskler og knokler. Og ikke for å skulle telles. Om du gjør det kan det være et faresignal om at du har et usunt og anstrengt forhold til mat. Spis en sunn og variert kost, så får du den mengden med kalorier kroppen din har bruk for.