© Foto: Ida Angvik og Annette Haga

Trikset som redder jentekvelden

Denne nyheten gjør at du orker å bruke favoritthælene dine hele kvelden, uten at føttene blir såre og vonde.

Annonsørinnhold skrevet av Annette Haga

Jeg elsker høye hæler, men det er ikke alltid det er førstevalget mitt når jeg skal på fest. Det er nemlig ikke alltid jeg orker tanken på å bruke dem en hel kveld, uansett hvor fine de er. Dette problemet regner jeg med at mange jenter har, og det finnes faktisk en løsning som er helt genial!

Tidligere denne uken inviterte Scholl til jentekveld, der vi fikk i oppgave å ha på oss et par høye hæler hele kvelden. Først fikk vi en introduksjon av de nye GelActive-sålene til Scholl, før vi gikk rundt i byen og testet dem.

Det geniale med disse sålene er at de gir skoene dine en "sneaker feeling", uansett hvor høye hælene er. I går hadde jeg på meg et par hæler som er høyere enn 5,5 cm, så derfor fikk jeg teste sålene for høyhælte pumps og støvletter.

© Foto: Ida Angvik
© Foto: Hege Janson Skogen

Jeg liker utrolig godt at sålene er gjennomsiktige og helt diskré! Ettersom GelActive-sålene er laget litt mindre, vil de alltid få plass (det er nemlig ikke slik at du trenger å fylle hele skoen med avlastning).

Sålene til Scholl passer størrelse 35 – 40,5, og er enkle å plassere og rengjøre, samt at du unngår ubehagelig lukt! Alle sålene har dessuten et veldig godt lim på undersiden, slik at de sitter godt fast i skoene hele dagen - og natten.

© Foto: Annette Haga
© Foto: Annette Haga

GelActive-sålene er utviklet i samarbeid med fotterapeuter og kommer i fire ulike varianter, tilpasset ulike sko:

Flate sko: Det er ikke kun høye sko som skaper store problemer for føttene, men det er faktisk flate sko (slik som ballerinasko) som oftest gir betennelser og plager. De har ofte ikke noe støtte eller demping, og nettopp derfor er det viktig å bruke såle! Flate sko er ofte smale foran, og derfor er sålene fra Scholl tilpasset dette slik at de ikke klemmer tærne.

Åpne sko: Utformingen av innleggssålen avhenger naturligvis av hvilken sko den skal brukes i, og nå er det ikke lenger noe problem å bruke såler i åpne sko. Med tanke på innsyn fra sidene er disse sålene tynne på midten, slik at de passer perfekt. Helt genialt!

© Foto: Annette Haga

Mellomhøye hæler: Skoene du bruker til hverdags, slik som boots og ankelstøvletter har gjerne litt hæl, og det er lett å tenke at dette ikke gir så stor belastning på føttene. Men ettersom du gjerne går i lengre perioder i løpet av dagen bør du bruke såler for å dempe belastningen.

Høye hæler: Sko med høy hæl presser føttene fremover i skoene, og gjør at det blir ubehagelig i lengden. Disse sålene gir god stabilitet og har prikker på oversiden slik at føttene ikke glir inne i skoene. De gir en veldig god støtdemping foran, i tillegg til at de støtter godt i fotbuen.

© Foto: Hege Janson Skogen

På jentekvelden fikk vi først en innføring om sålene, og hvor viktig det er å tenke over hvordan man kan unngå å belastningsskader (det er nemlig vanskelig å reversere!). Etterpå gikk vi ned til den nyåpnede restauranten Ling Ling på Aker Brygge. Her spiste vi en deilig middag, før vi dro videre til The Thief for et par drinker.

© Foto: Hege Janson Skogen
© Foto: Hege Janson Skogen

Jeg er SÅ glad jeg fikk prøve disse sålene, for de er et must!! De fungerer som en behagelig støtdempende pute for føttene, og forskjellen er enorm. Jeg ble ikke sliten i føttene på samme måte som jeg ville blitt uten, og jeg følte at de satt på plass hele kvelden.

Det er rett og slett utrolig mye mer behagelig å gå rundt med slike såler, og man unngår å måtte krabbe hjem fra festen med skoene i hånden... Jeg har selv opplevd utallige ganger å få så vondt under tåballene at det nærmest er uutholdelig, og innleggssåler er derfor et must når du vil føle deg fin og samtidig være komfortabel. Du finner dem her!

© Foto: Ida Angvik