Ny, fancy bil med kule funksjoner

Egen ladeplate til iPhone, rattvarmer og Head Up-display er bare noen av funksjonene til nye Hyundai KONA.

Visste du at kvinner både er bedre og tryggere sjåfører enn menn? Ifølge en undersøkelse gjort av NAF, sier forskere og eksperter at kvinner generelt sett er bedre sjåfører.

Blogger Emilie Tømmerberg har nettopp fått sertifikatet, og en helt ny Hyundai KONA. Hun er – som de fleste andre kvinner – opptatt av trygget og sikkerhet bak rattet.

Men hva vil det si å føle seg trygg bak rattet?

  • Jeg tror at når man tar lappen i en voksen alder bryr man seg litt ekstra om sikkerhet. Da jeg begynte å øvelseskjøre, må jeg innrømme at jeg var litt redd. Jeg var redd for å gjøre noe feil, kjøre utrygt, ikke få med meg alt og skape en farlig situasjon, sier Emilie.

  • Det var først etter jeg fikk lappen og kjørte litt alene i bilen min at jeg begynte å få en ordentlig trygghetsfølelse. Mye er nok takket være bilen og alle sikkerhetsfunksjonene. Jeg føler meg trygg, sitter godt og har god oversikt fra bilen.

Lekkert, smart og genialt

Hyundai KONA har et Head Up Display hvor man kan se farten, fartsgrensen på gjeldende vei, navigasjonsdetaljer og advarsler.

  • Jeg husker at en av de tingene jeg synes var ekkelt da jeg begynte å kjøre var å ta øynene vekk fra veien da jeg skulle sjekke farten. Men med Hyundai KONA trenger jeg ikke å ta øynene bort fra veien for å se de aller viktigste detaljene for kjøringen krystallklart foran meg.

  • Helt genialt, sier Emilie.

Bilen hjelper til å holde full kontroll over blindsonene med en egen varsler, kryssende trafikk hvis man rygger, filskifte og den har en automatisk nødbremsassistent for fotgjengere.

  • Det er klart at det er fullt mulig å kjøre trygt uten ekstrafunksjoner men det gjør det så mye lettere, sier Emilie.

Skal du kjøpe ny bil? Nye Hyundai KONA kombinerer trygghet og smarte funksjoner med lekkert design.


Emile er blitt veldig glad i den nye bilen sin og har tre ting som hun er blitt spesielt glad i. Under viser hun stolt frem tre funfacts i sin egen Instagram Story:

  1. Egen ladeplate til iPhonen

  2. Rattvarme som er superdigg på kalde dager

  3. Superfancy Head Up display som viser farten, fartsgrensen på veien og navigasjonsdetaljer

6 tips for en tryggere biltur

Folk er ofte mer opptatt av å komme raskt frem, enn å komme trygt frem, ifølge Trygg Trafikk. Dette gjør at mange holder høyere fart enn de burde. Høy fart og farlige forbikjøringer fører til mange av de alvorligste ulykkene.

1. Husk å alltid bruke sikkerhetsbelte.

Dette er noe av det første – og enkleste – du skal gjøre før oppstart.

2. Du får ikke gjort noe med trafikken så du kan like godt stresse ned først som sist.

Er du stresset tar du nemlig ofte farlige valg. Forbikjøringer gjør bare at du skaper utrygghet, dårlig stemning og farlige situasjoner.

3. Hold fartsgrensen. Uansett.

Ikke la tiden styre farten din, men forhold deg til de fartsgrensene som gjelder langs veien. De er der for en grunn.

4. Aldri kjør i påvirket tilstand.

Vær også ekstra oppmerksom når du er på veien. Ser du noen du tenker kan være påvirket, må du ikke nøle med å ringe politiet.

5. Skal du på langtur eller ferie? Lag en sjekkliste.

Da er du sikker på at du husker riktig utstyr. Rene dekk, spylervæske, hurtigkjetting og spade er et must, samtidig som det fort kan bli potensielle stressfaktorer dersom dette ikke er i orden. Det samme er refleksvest og oppladet mobil. En nistepakke er heller ikke dumt.

6. Sjekk vei- og kjøreforhold når du skal ut på tur.

Selv om det er fint vær og godt føre når du drar, kan det endre seg raskt. Når temperaturen i løpet av timer varierer fra plussgrader til minusgrader er det greit å være ekstra forberedt. Skiftende vær og overraskelser her kan skape usikkerhet og utrygghet både hos fører og passasjerer.

Kilder: Trygg Trafikk, NAF.

Annonsørinnhold: Vi gjør oppmerksom på at dette er en kommersiell artikkel skrevet av Bonnier Creative Studio.