Vårfavoritten: Lisa Alexandra Jarli Denimjakken
© Ida Bjørvik

Vårfavoritten: Lisa Alexandra Jarli

For enkelte er det ikke vår før man kan gå i sandaler, mens for andre er det første vårtegnet når støvet børstes av trenchcoaten. Se Lisa Alexandra Jarli sine favorittplagg denne sesongen.

Den klassiske blå denimjakken har vært en følgesvenn siden Lisa Alexandra var fem år gammel. I år går hun for en ny modell med norsk signatur.

Hvilket plagg står høyest på ønskelisten denne våren?

– Denne sesongen havner denimjakken fra Holzweiler øverst på listen. Det er en klassisk favoritt jeg kan bruke hele sesongen. I tillegg er den god å ha når sommeren og høsten kommer. Under moteukene i år kunne man se at denimtrenden har beveget seg mer mot det rå og ubehandlede materialet, noe jeg også liker.

Vårfavoritten: Lisa Alexandra Jarli Denimjakken. holzweiler, weekday, reebok, prada, vintage

Denimjakke Holzweiler // Bukse Weekday // Sneakers Reebok // Veske Prada // Topp Vintage // Ringer Lisa Alexandras egne

© Ida Bjørvik

Hvorfor liker du plagget så godt?

– Jeg er generelt fan av både denim og store jakker, en kombinasjon som er perfekt for stilen min. Jakken passer til omtrent alle klærne mine, er enkel å style – og jeg kommer nok aldri til å bli lei av den. Jeg var vel rundt fem år gammel da jeg fikk min første denimjakke av mamma. Den var liten og søt, og vasket i et lyst materiale. Jeg brukte den første skoledag, og var strålende fornøyd. Siden den gang har jeg alltid hatt en hengende i skapet.

Hvordan styler du denimjakken til hverdags – og til fest?

– Til hverdags liker jeg best å style den sammen med jeans og chunky sneakers. Til fest kan den brukes over fine kjoler og skjørt – plagg jeg også er svak for. Denimjakken gjør at antrekket blir tonet ned. Jeg elsker å mikse den pene stilen mot det kule, og der er denimtrenden ideell.

Hvordan vil du beskrive stilen din?

– Stilen min har helt klart forandret seg i løpet av årene. Som tenåring var jeg opptatt av å være så girly som mulig, og gikk med hårbøyler, høye hæler og rosa kjoler. I dag ser jeg på det som veldig ukomfortabelt. Nå er nok stilen min en blanding av sporty og søt. Jeg elsker å blande sneakers med søte miniskjørt, oversized jakker med kjoler, og en sporty tracksuit med pene kåper. Personlig er jeg ikke så opptatt av trender. Det viktigste for meg er at jeg føler meg komfortabel i det jeg kler meg i.

Hvor henter du inspirasjo**n når du skal kle deg?**

– Jeg bruker ofte Instagram, men blir alltid inspirert når jeg er på reise. Spesielt når jeg ferierer i København og Paris; i de to byene er det mye inspirasjon å hente når du går gatelangs.

Les mer: Hent denim-inspirasjon fra disse 6 instagram profilene

Hvordan forandrer du garderoben din fra vinter til vår?

– Den største og beste forskjellen er vel at jeg bytter ut boblejakkene mine med kåper, anorakker, denim og skinnjakker. Det er ingen hemmelighet at jeg er svak for ytterplagg. En annen ting jeg alltid gleder meg til når bakken blir bar, er å ta frem de hvite sneakersene mine.

Hva er ditt beste stylingtips hvis en kleskrise oppstår?

– Black on black, altså et helsvart antrekk. Det har reddet meg gjentatte ganger, og slår aldri feil. Kombinasjonen blazer stylet med sneakers er også noe som alltid fungerer, uansett dagsform.

Psst.. ønsker du mer inspirasjon? Her er Alexandras vårtrend: batikk