Vi kårer årets norske designer under Costume Awards 2017

Se de fem nominerte her!

– Kategorien Årets norske designer er en av kveldens viktigste priser. Norsk mote har aldri sett bedre ut med en rekke spennende designere, og vi har lagt vekt på håndverk, kreativitet og kommersiell appell i utvelgelsen, sier Kine B. Hartz, sjefredaktør i Costume.

Her er de nominerte:

© Mardou & Dean

MARDOU&DEAN

Suksesshistorien Mardou&Dean hadde sin oppstart i 2006. I februar 2010 vant Ingrid Bredholt og Patrik Rosenfors bak jeansmerket designprisen Nåløyet. Samme år fotograferte den legendariske rockefotografen Mick Rock designernes kampanjebilder, og siden har de hatt en eventyrlig vekst. Nå er deres rene jeanskolleksjoner utvidet til å inneholde topper, kjoler, gensere og jakker til dame og herre, bestående av eksklusive materialer og fantastiske sammensetninger.

© Admir Batlak

ADMIR BATLAK

Han har blitt hyllet for sin debutkolleksjon, Admir Batlak som når designer for sitt eget merke, etter den tidligere suksessen med Batlak og Selvig. Han har tydelige uttrykk i kolleksjonene sine og utviklet et design som nå står for moderne luksus.

© byTiMo

BYTIMO

Med gamle teknikker fra vintagekjoler, har designer og grunnlegger Tine Mollatt lykkes med å etablere et kjolemerke med et moderne uttrykk. Kjolene oser romantisk eleganse med et tidløst uttrykk, satt sammen av fantastiske kvaliteter og florlette stoffer. Merket har også hatt ulike samarbeidskolleksjoner med blant andre skuespiller Pia Tjelta og Gwyneth Paltrow.

© Christina Ledang

CHRISTINA LEDANG

På grunn av stor etterspørsel utviklet den norske designeren Christina Ledang en egen basislinje bestående av kjoler og topper, i tillegg til hovedlinjen CLEAN, som står for Christina Ledang Essentials Always Necessary - en kolleksjon som reflekterer behovet alle kvinner har for elegante og komfertable klær i garderoben. Hun velger kvaliteter fra øverste hylle, og tilfører egen signtursøm i plaggene som oftest er satt sammen av deilige materialer og vakre farger.

© Tom Wood

TOM WOOD

I 2013 startet Mona Jensen det norske merket Tom Wood, med utgangspunkt i kraftige ringer i sølv. Allerede har hun slått gjennom på det internasjonale markedet, selv etter en fartstid på et halvt et år i bransjen. Signaturringen fra Tom Wood er hennes maskuline signetring, i gull eller sølv, med eller uten juveler. Merket har vokst kraftig de siste tre årene, utviklet egne kleskolleksjoner og nå åpnet sin første butikk i Oslo.

Fler jurypriser: Vi deler ut pris til årets initiativ!