VI KÅRER ÅRETS NORSKE DESIGNER UNDER COSTUME AWARDS 2018

VI KÅRER ÅRETS NORSKE DESIGNER UNDER COSTUME AWARDS 2018

Se de 6 nominerte her!

– Kategorien Årets norske designer er en av kveldens viktigste priser. Norsk mote har aldri sett bedre ut med en rekke spennende designere, og vi har lagt vekt på håndverk, kreativitet og kommersiell appell i utvelgelsen, sier Kine B. Hartz, sjefredaktør i Costume.

COSTUME AWADS 2018: Her er finalistene!

Her er de nominerte:

MICHAEL OLESTAD

Michael Olestad har lang erfaring i bransjen, både fra Acne Studios, Ann-Sofie Back og Meadham Kirchhoff. Hans selvtitulerte merke ble lansert for et par år siden og er helt klart et frisk pust i bransjen. Han skiller seg ut ved hjelp av originale snitt, den lekne tilbehørslinjen og de overraskende fargekombinasjonene. I fjor fikk han prisen for årets designer under Bikbok Runway Awards.

HOLZWEILER

De ikoniske strikkeplaggene, friske fargeprint og sporty detaljer oppsummerer kolleksjonene til Holzweiler i løpet av de siste sesongene. Det som startet med et silkeskjerf er nå blitt til fulle kolleksjoner til både han og henne. Familiebedriften er også det første norske merket som har fått hylleplass i den eksklusive nettbutikken Net-a-porter. Deres mest avfotograferte plagg er likevel hettegenseren med den ikoniske kleshenger-logoen. Genseren er blitt sett på stjerner som Erin Wasson og Gigi Hadid flere ganger, og blitt revet vekk fra hyllene i den franske konseptbutikken Colette. Den ikoniske multi brand-butikken har vært kjent for sine eksklusive samarbeid, og Holzweiler har fått æren av å utstille en kolleksjon nå helt på slutt før de stenger dørene i 2018.

EDDA GIMNES

Edda Gimnes har en bachelorgrad i klesdesign fra prestisjetunge London College of Fashion, hvor hun har gått på Womens Wear-linjen. I 2015 kunne man finne navnet hennes på listen over «ten ‘Fresh out of ­Fashion School’ designers to watch» i New York ­Times, og siden den gang har Eddas navn vært på alles lepper. Hennes originale, fargerike og skulpturelle design er blitt hyllet verden over, er blitt sett på en rekke stjerner, som blant annet Lena Dunham og Gigi Hadid. I år viste hun på London Fashion Week for første gang, og store motemagasiner som ELLE, Vogue, Instyle og WWD har lagt merke til den unge designeren fra Norge.

BYTIMO

Med gamle teknikker fra vintagekjoler, har designer og grunnlegger Tine Mollatt lykkes med å etablere et kjolemerke med et moderne uttrykk. Kjolene oser romantisk eleganse med et tidløst uttrykk, satt sammen av fantastiske kvaliteter og florlette stoffer. Merket har også hatt ulike samarbeidskolleksjoner med blant andre skuespiller Pia Tjelta og Gwyneth Paltrow.

TOM WOOD

I 2013 lanserte Mona Jensen det norske merket Tom Wood, med utgangspunkt i kraftige og maskuline ringer. Hennes mann, Morten Isachsen er nå en del av motemerket, som i dag består av både en denimlinje, solbriller og tilbehør. Merket har vokst kraftig de siste årene, noe som har resultert i at de har fått innpass på noen av verdens beste butikker, blant annet i New York, Tokyo og Paris. Under Oslo Runway viste de en kolleksjon som bygger videre på denimen med magetopper, maskuline buksedrakter, oversized denimskjorter og jeans i alle mulige fasonger og farger, som ble holdt på den råeste lokasjonen, SALT, i Oslo.

FWSS

De satset på kvalitetssikre basisplagg til overkommelige priser som norske kvinner ville elske. I samarbeid med Blender Agency har nå FWSS fått et comeback, og en re-branding med et dyktig designerteam som viste sin kolleksjon for første gang under Oslo Runway preget av baseplagg, fantastiske blomsterkjoler og myk strikk. Med sine minimalistiske snitt, iøynefallende detaljer og gode materialer, er FWSS av de mest suksessfulle norske motemerkene, som nylig åpnet sin første butikk i Oslo.

Prisen deles ut under Costume Awards 25.januar 2018!