Vi møtte modellyndling Elsa Hosk i New York

Toppmodellen har for første gang designet en kleskolleksjon for Bik Bok, og innrømmer at hun ønsker å fortsette i samme spor.

Vi er tilstede under New York Fashion Week og var så heldig å få et intervju med toppmodell Elsa Hosk. Denne høsten er hun Bikboks nye gjestedesigner, og har lage en kolleksjon med duse fargetoner, cordfløyel-plagg og basefavoritter.

– Jeg har hentet inspirasjon fra min egen garderobe. Noen av plaggene er inspirert av private vintageskatter, der jeg har endret på snitt, farge og mønster. Man kan si at kolleksjonen er et bilde på både min egen stil, men også inspirert av stilen til vennene mine. Meningen er at alle skal kunne finne noe de liker. I tillegg håper jeg at folk mikser plaggene sammen på ulike måter slik at man får en personlige vri.

Elsa kommer opprinnelig fra Sverige, men har bodd de siste syv årene på Manhattan. Den 27 år gamle modellen har jobbet i modellindustrien siden hun var 14 år, og har blant annet gjort kampanjer for store motehus som Dior, Dolce & Gabbana og H&M. I dag er hun kanskje mest kjent for å være en av de utvalgte Victoria's Secret-englene, der hun jobber sammen med Gigi Hadid og Stella Maxwell - for å nevne noen.

*Vi gjør oppmerksom på at reisen ble dekket av BIK BOK. Alt som publiseres, er likevel vurdert på et fritt og uavhengig journalistisk grunnlag!

Kampanjebilder fra Elsas nye kolleksjon for Bikbok

– Favoritten i kolleksjonen er den fargerike patch work-genseren. Den er også en stor favoritt blant vennene mine. I tillegg elsker jeg ”Happy when it rains”-genseren. Den bruker jeg hele tiden.

Hvordan ser du den skandinaviske stilen i forhold til den amerikanske?

– Åh - den veldig forskjellig. Det som er fantastisk her i New York er at det spiller liksom ingen rolle hva du kler deg i. Det er ingen som hever et øyebryn om du tar på deg det mest elleville du har i garderoben, noe som gir rom for å få leke mer og utforske sin egen stil. I Skandinavia har folk superfin og gjennomført stilsans, men man kan også ende opp med å se veldig lik ut. Mange liker å komme til NY for å få inspirasjon, og det er akkurat dette kolleksjonen er inspirert av.

Hvordan vil du beskrive din egen garderobe?

– Jeg er en shopaholic, så garderoben min er stor med en god blanding av mange forskjellige stilarter. Jeg har en stor lidenskap for vintageplagg, men man finner også mye Gucci, Balenciaga og Celine - og jeg elsker å mikse alt sammen.

På spørsmålet om Elsas beste stiltips sier hun at man må kle seg i det som gjør en komfortabel.

– Da utstråler du selvsikkerhet, og da spiller det ingen rolle hva andre skulle synes om antrekket ditt. Det viktigste er at du selv føler deg fin.

Anette og Elsa i N.Y

Hvordan ble du først oppdaget som modell?

– Min far sendte inn bilde av meg til et modellbyrået som heter Mikas da jeg var rundt 13 år. Jeg hadde faktisk ingen anelse om at han hadde gjort det. Vi hadde en familievenn som var modell, som hadde tipset min far om å sende inn noen bilder til modellbyrået. Det endte med at vi fikk et intervju, og etter det har det bare ballet på seg.

Husker du din aller første jobb?

– Ja, det var en test for en designer fra Beckmans som hadde laget en kolleksjon. Jeg var på ferie på et landsted utenfor byen da Mikas plutselig ringte og fortalte at jeg var blitt booket til jobben. Min far måtte kjøre meg i båt i tre timer, og deretter på moped.. Vi ankom et naturreservat og jeg poserte med et pinnsvin.

Elsas upåklagelige stil, tilbakelent og glamorøs.

© Getty Images

Mange unge jenter drømmer om å bli Victoria's Secret modell. Har det vært et mål for deg?

– Jeg tror at Victoria's Secret er blitt veldig stort, spesielt etter sosiale medier tok over. Når jeg startet å jobbe som modell visste jeg ikke hva Victoria's Secret var. I tillegg var jeg en mer en sporty tomboy-type. Første gang jeg så et Victoria's Secret show befant jeg meg hjemme hos en venninne, og jeg husker at jeg ble helt satt ut av hvor fantastisk alle modellene så ut... og plutselig er jeg her selv.

Elsa har jobbet som modell i mange år, men innrømmer likevel at hun kunne tenkt seg noe annet. En dag håper hun å kunne jobbe videre med design, og å få utvikle sitt eget klesmerke. Bikbok-kolleksjonen er likevel første gang hun designer en hel kolleksjon.

– Hold deg til det du brenner for. Når man virkelig brenner for noe så tror jeg man lykkes dersom man legger masse tid ned i jobben, er superambisiøs og har drivkraften som trengs, tipser supermodellen om hvordan man skal nå målene sine i livet.

Modellen innrømmer at hun også kunne tenkt seg å jobbe med veldedighet.

– Det ville vært fantastisk å viet livet sitt til det, og se hva det gjør med en selv og verdiene man har. Bare det å ha fokus rettet mot noe helt annet enn seg selv. Men først tror jeg at jeg må bli helt ferdig med den materialistiske drivkraften før noe annet, sier Elsa.