Vil du være med å forme norsk mote?

Les mer om hva SoFI, School of Fashion Industry, har å tilby innen studier for deg som er over snittet moteinteressert.

Er du spent på Nicolas Ghesquières første kolleksjon for Louis Vuitton? Så du The Great Gatsby med argusøyne, ikke fordi du ønsket å spise opp Leonardo DiCaprio med øynene, men for å plukke opp elementer fra kostymene du kunne trekke inn i din egen stil? Kanskje du er litt over snitt moteinteressert, muligens en liten motenerd. På SoFI kan du studere mote og lære mer om denne spennende verdenen.

Dagene på skolen er fylt med spennende forelesere og prosjekter. Noe av det viktigste vi gjør på skolen er å få studentene til å bli bedre kjent med sitt kreative uttrykk og få en større forståelse for moten som fenomen og mekanismene i næringen. Motebransjen er en spennende næring i utvikling, og vi ønsker å utdanne medarbeidere til den norske moteindustrien ved praktiske og direkte yrkesrelevante utdanninger.

Enten du studerer Motekonsulent eller den toårige Moteindustriutdanningen, vil du bli møtt av forelesere som er engasjerte og som jobber med det de foreleser i. Eirik Mogseth jobber som stylist og underviser i moodboard, porteføljefag og nyere motehistorie. Når vi spør Eirik hvordan han opplever det å jobbe innen mote svarer han; Mote er et universelt språk som alle faktisk snakker. Å jobbe med mote er givende, både sosialt og kreativt. Sansene, spesielt synet skjerpes og kreativiteten blomstrer. Styling er interessant på flere plan. Tekstilene, selve bildet, utsnitt, hår og sminke, effekter, props, modellens positur - mange valg må tas.

Det er utrolig inspirerende å se prosessen og hvilke spennende arbeider studentene lager, fortsetter Kari Søreide, Leder ved SoFI. Og det tar ikke lang tid før flere av studentene gjør prosjekter utenfor skolen også. Det er viktig å samarbeide med andre kreative aktører slik at man kan vokse sammen.

SoFI var den første i Norge til å tilby Motekonsulentutdanning og har fra høsten 2013 startet å tilby et toårig kurs, tilgjengelig både fulltid på dagen og deltid på kvelden.

Både kveldsklassen og dagklassen har oppstart i 29. januar og det er fortsatt muligheter å søke.