© Bethine Elizabeth

Bærekraftig pop-up konsept åpnet på EGER

Wild Collective ble startet som et samarbeidsprosjekt mellom 6 kvinnelige gründere som alle har et stort fokus på bærekraft og etisk handel.

Tidligere denne uken åpnet pop-up konseptet Wild Collective på varemagasinet EGER i Oslo. Dette er et samarbeidsprosjekt mellom 6 kvinnelige gründere som alle har et stort fokus på bærekraft og etisk handel. Konseptet skal speile tiden vi lever i, hvor kvinnelige ledere og et grønt fokus er viktig å heie frem.

Livsstilskonseptet består av en økologisk cafè og en unik butikk hvor du kan handle både mote, tilbehør, kosmetikk, interiør, mat og planter.

Erica Mathiesen med eget smykkemerke Miss Mathiesen og klesmerket Confettibird med flotte kjoler som er perfekt til sommergarderoben.

© Bethine Elizabeth

Det har vært viktig for kvinnene som står bak konseptet at utformingen av butikken også reflekterer deres verdier. Derfor skal også dette utføres på en mest mulig bærekraftig måte. Sammen med interiørarkitekt Dorna Lakayan har de klart å resirkulere restmateriale fra aktørenes egen drift og bruke disse som byggematerialer.

Botanik stiller med fantastiske planter og krukker mens Cafè Soho Urban Eatery tilbyr spennende plantebaserte retter

-Uansett hvor mye fokus vi som bedrifter har på bærekraft og etisk drift, slipper vi dessverre ikke unna en del ting. De fleste av oss jobber med innkjøp av produkter og råvarer som videreselges, og da er emballasje i ulike former uunngåelig. Å kunne bruke disse på en smart måte er den perfekte måten å sikre et så lite avtrykk som mulig når vi pusser opp lokalet, forteller Elisabeth Nyström, deleier i Oh Yes og prosjektleder for Wild Collective.

Green Spirit med bærekraftig, økologisk og veganske beauty og søstrene Elisabeth og Annette som står bak Oh yes med produkter som er både bærekraftige, rene, etisk handlet og sunne.

© Bethine Elizabeth

Det er viktig for Wild Collective å bevise at det er mulig å ha 100% fokus på bærekraft, velvære og etisk handel - uten at man skal inngå kompromiss på verken kvalitet eller design.