Costumes sjefredaktør har funnet den ultimate vårjakken

Sjefredaktør Kine B. Hartz elsker det franske motehuset Chanels visjon, inspirert av filmstjernenes liv.

Hvilken trend har du valgt? Hva er det du liker ved den?

– Jeg har valgt meg stilen Chanel gikk i front for denne våren – hvor filmstjernenes stil i LA møter dette uanfektede elegante som kjennetegner Paris og arven etter Coco Chanel. Tenk lekne logomønstre med en stram svart-hvit palett med innslag av vakre smykker og dramatiske detaljer som slør.

Psst.. Her er vårjakkene vi ønsker oss nå!

Hvordan styler du trenden denne sesongen?

– Nøkkelen til denne stilen er å alltid tilføre noe litt glamorøst til antrekket ditt – enten det er noen vakre perler, et intrikat smykke, noen fine sandaler eller en silhuett på kjolen som sier wow. Det er et overraskende element i det klassiske som gjør susen – og det kan være noe så enkelt som en prippen gjenkneppet bluse og perler i halsen og med øynene sminket på en sotet og glamorøs måte.

– Jeg elsker Hollywood-glam à la Charlotte Rampling.

Er det et nøkkelplagg man kan investere i om man ikke ønsker å gå all in?

– Denne trenden handler mye om tilbehøret. Smykkene, skoene, beltet i livet, en brosje, slør foran ansiktet. Selve antrekket kan du holde ganske enkelt. Logo-mønster føles også akkurat passe pop og i tråd med vårens trendbilde. Og så tror jeg vi må pynte oss mer – det gir i alle fall meg en piff etter et langt år med pandemi og hjemmekontor. Gata er vår catwalk denne våren.

Hva er din favorittkolleksjon denne sesongen, og hva er det som gjør at du liker den så godt?

– Jeg elsker universet til Chanel, og synes det er fantastisk hvordan Virgine Viard tar huset med på en reise som føles like ikonisk som før, men samtidig litt mer rock ́n ́roll.

– Stilikonet Caroline de Maigret er akkurat passe elegant og kul.

Hva er ditt beste stylingtips mot varmere tider?

– Våren i Norge byr på allslags vær, så en kul jakke du kan slenge over antrekket er et must. Det er ingen jakker jeg føler meg finere i enn en som er inspirert av Chanels ikoniske boucle-blazere eller jakker.