vårjakke på Gigi Hadid
© Anna Stokland /Stella McCartney

Vårjakker 2023: Se de største trendene her

Våren er rett rundt hjørnet og varmere temperaturer er på vei. Vi har funnet 20 stilriktige vårjakker som vil holde sesong etter sesong.

Overgangsjakker til våren

Våren er her og vi klarer nesten ikke vente med å finne de fine overgangsjakkene og vårjakkene fram fra skapet. Skal du ut og finne en ny vårjakke kan det være utfordrende å finne den perfekte versjonen - for den skal jo helst både være fin og sørge for at du verken blir for varm eller kald når den nye sesongen melder seg.

Enten du går for noe klassisk som en trenchcoat, en kul jeansjakke, trendy bomberjakke eller en blazer har vi funnet en rekke gode forslag på vårjakker til damer og jenter denne sesongen. Bruk jakken med et par kule jeans og noen av sesongens fineste sko, så er du klar for vår!

© Anna Stokland /Burberry

Trenchcoat som vårjakke

Trenchcoaten er en garderobe-klassiker som alle bør ha i jakkesamlingen – så dersom du ikke har investert i en, er det nå du skal slå til.

Den lange frakken er et tidløst plagg som du kan bruke sesong etter sesong. Uansett om du bruker den som en vårjakke eller en høstjakke, er trenchcoaten et must-have i garderoben.

I år skal trenchcoaten gjerne være dekonstruert eller ha en overraskende silhuett. Her får du fire forslag på den perfekte trenchcoaten våren 2023.

Blazer som vårjakke

Med en blazer kan du oppnå et stilriktig og sofistikert uttrykk. Blazeren er en sikker vinner uansett om den er oversized, figursydd eller i farger. Blazeren er et godt basisplagg å ha i garderoben da den alltid vil få deg til se både stilfull og klassisk ut.

Blazeren fås dessuten i mange forskjellige materialer, og du kan dermed finne en som både holder deg varm på kjølige høstdager og ikke er alt for tung på solrike vårdager. Gå for eksempel for en blazer i ull når du skal velge jakke til vårsesongen 2023.

© Anna Stokland / Max Mara SS23

Denimjakker til våren 2023

Man tråkker aldri feil med denim, heller ikke når det gjelder vårjakken. Denim i alle former er trendy denne sesongen, i alt fra maxiskjørt til "Canadian tuxedo". Når det gjelder jakkemodeller er utvalget stort - gå for noe du føler deg vel i og som kler din figur.

© Anna Stokland /Isabel Marant SS23

Utilityjakker til våren 2023

Cargotrenden har vært dominerende det siste års tid, og de populære cargobuksene har som kjent vært overalt. Nå skal også jakkene ha et militært preg med markante og praktiske lommer. Jakken i khaki, beige eller olivengrønn er enkel å mikse og matche med plagg du allerede har i garderoben og gir et kult og røft preg.

© Anna Stokland / Burberry SS23

Bomberjakker til våren 2023

Bomberjakken og skinnjakken er overgangsjakker som vi har sett mange ganger – og de kommer i mange forskjellige varianter. Denne sesongen er det også en hel spesiell type som preger motebildet: nemlig bomberjakken i skinn som gjerne skal være cropped – og jo kortere jo bedre.

På AW22-catwalken kom Loewe med deres versjon på årets kuleste bomberjakke, og siden den gang har flere brands kastet seg på bølgen. Vi har samlet våre favoritter innen korte bomberjakker i skinn - en av de kuleste vårjakkene i 2023.

© Anna Stokland