Dette er Bik Boks neste gjestedesigner

– Jeg elsker Rosie Huntington, og det hadde vært en drøm å se henne i mitt design!

Bik Bok løfter sløret på sitt neste designsamarbeid, og denne gangen med den svenske moteprofilen, Lovisa Barkman som med sine 460 000 følgere på Instagram daglig inspirerer med antrekksbilder knipset i Paris' og Stockholms gater.

Lansering av gjestesamarbeid er en viktig brikke i Bik Boks strategi om å nå en litt eldre og trendbevisst målgruppe. Kleskjeden ser resultater av å utvikle kapsulkolleksjoner med et sterkere trendfokus, både med og uten kjente profiler fra motebransjen, står det i en pressemelding.

– Lovisa føles midt i blinken for Bik Bok på et nåværende tidspunkt. Hun har en stilren, feminin og nordisk stil som funker godt for vår målgruppe, forteller Julie Varner, Creative Director i Bik Bok.

– Lovisa er opptatt av plagg man kan bruke igjen, men samtidig har hun et svært godt øye for trend. I tillegg var vi denne gangen avhengige av å ha med oss en svensk profil, da dette er et viktig marked for oss fremover.

Hvordan er responsen på samarbeid med gjestedesignere?
– Det har en svært god effekt for brandet vårt og responsen har til nå vært utelukkende positiv. Å ha med seg flinke, kompetente damer med et blikk utenfra er veldig sunt, for å fortsette å utvikle oss.

Hvor involvert er gjestedesigneren i prosessen?
– Lovisa var med i alle ledd, både på design og marked. Ingen avgjørelser blir tatt uten henne, og det er et gjennomgående samarbeid under hele prosessen fra start til slutt. Dette er svært viktig at profilen vi jobber med kan stå 100 prosent inne for det endelige produktet mot kunden. Det er da det blir gøy!

Julie forteller at kolleksjonen fra forrige designsamarbeid med moteinfluenser Darja Barannik gikk akkurat slik som de hadde håpet på, men at hun skulle ønske Bik Bok hadde tatt inn et høyere volum på enkelte plagg.

Komplett sommergarderobe

Kolleksjonen er designet for å passe inn i enhver sommergarderobe med kvaliteter som lin, organisk bomull og resirkulert polyester, og referanser fra den franske rivieraen. Fargene er tidløse, nedtonede og enkle å kombinere.

– Personlig synes jeg det er vanskelig å kle seg fint når det blir varmt, så jeg ville skape en kolleksjon som både passer til bystil og varme dager. Gjennom prosessen har vi designet den perfekte bryllupsgjest-kjolen, den perfekte midtsommer-kjolen og så videre. Rett og slett klær jeg selv ser etter hver sommer, forteller Lovisa Barkman.

Hvordan vil du selv beskrive stilen din?
– Klassisk og skandinavisk-minimalistisk med innslag av referanser fra moten i Paris.

Hva var den størst utfordringen da du skulle designe denne kolleksjonen med Bik Bok?
– Å skape noe unikt, samtidig noe som andre vil bære. Det gjelder å finne en balanse.

Hvilket plagg er du mest stolt av å ha laget?
– Jeg elsker selvfølgelig alt, men mitt absolutte favorittplagg er gullkjolen. Perfekt til alle sommerbryllup og arrangementer du vil kle deg ekstra pent!

Selv er hun inspireres av danske influensere og elsker skandi-stilen til Pernille Teisbæk, følger hun også noen faste internasjonale motehus.

– Jeg er en person som blir inspirert av ALT. Jeg kan bli inspirert av antrekket til noen som går forbi meg på byen, et mønster, et snitt, måten en gardin flagrer på. Jeg tror det er viktig å være åpen i tenkningen, ellers er det vanskelig å være kreativ. Jeg liker ulike motehus og designere, spesielt The Row, Celine og Chanel.

Er det en person du drømmer om å kle opp?
– Jeg elsker Rosie Huntington, og det hadde vært en drøm å se henne i mitt design.

Del ditt beste stylingtriks
– Gå for matchende sett og ikke bruk mer enn tre farger i et antrekk. Personlig synes jeg det blir for spredt. Jeg elsker å ha samme farge på sko, veske og belte. Det får antrekket til å se stilrent og pent ut!

Hvilket spørsmål stilles du mest på Instagram, og hva er svaret på det?
– Det må være hvordan jeg styler håret mitt – det må være det mest stilte spørsmålet og svaret på det er massevis av forskjellige fuktighetsgivende produkter, en salongføn eller Dyson Airwrap!

Siste - din favorittby i verden og hvorfor?
– Å, jeg elsker Cap Ferrat på rivieraen. Har alltid elsket den vakre lille halvøya utenfor Nice, men enda mer etter at jeg ble fridd til der. Et sted for kjærlighet, sommer og utrolige omgivelser!

Kolleksjonen er i salg fra 11.mai.