Dette skal vi kjøpe fra H&M x Simone Rocha

Det nye designsamarbeidet til H&M er på alles lepper. Vi har plukket ut plaggene det er verdt å stå i kø for!

Karl Lagerfeld, Stella McCartney, Jimmy Choo, Isabel Marant, Alexander Wang og Sonia Rykiel er bare noen av motehusene og designerne som tidligere har lansert gjestekolleksjoner i samarbeid med den svenske kleskjeden H&M. Bare for noen uker tilbake lettet H&M på sløret og ga oss en liten smakebit på årets designsamarbeid med ingen ringere enn den Londonbasert designerdronningen Simone Rocha som med dette samarbeidet markerer sitt 10 årsjubileum.

Irsk-kinesiske Simone Rocha er kanskje mest kjent for sitt vakre, feminine design, og spesielt kjolene omfavner den moderne, feminine og sterke kvinnen på samme tid. Samarbeidskolleksjonen er inspirert av hennes arbeid de siste 10 årene - og ikke minst kjærligheten til hjemlandet. Her finner du overdådige signaturkjoler med feminine detaljer som perler og strass, skjønne bluser, strikk og skjørt dekorert med perler, som nesten er blitt en signatur for Rocha siden hun lanserte dem for første gang i 2014.

– Jeg håper at plaggene i denne kolleksjonen vil bli tatt vare på og verdsatt i årene som kommer. De ble alle skapt gjennom idéer og inspirasjoner som har formet meg og merkevaren min de siste 10 årene, og jeg gleder meg til å se dem tolket og stylet på nye måter, sier
Simone Rocha i en pressemelding.

– Jeg elsker det romantiske universet til Rocha, med silhuetter, fasonger og stoff som tyll - som minner meg om prinsessekjolene jeg brukte som barn. Jeg liker spesielt fargepaletten i denne kolleksjonen, og brokadeprintet og perledetaljene. Jeg merker det blir vanskelig å velge ut bare noen få favoritter, for helst vil jeg kjøpe alt. Dette er også en unik mulighet til å sikre seg de nydelige smykkene og perlespennene som har blitt kopiert av nesten alle lavpriskjeder den siste sesongen, sier moteansvarlig Sonia Uppal.

– Dette samarbeidet gir et nytt publikum en mulighet til å eie et svært spesielt stykke design-historie. Alle i H&M har latt seg inspirere av å jobbe med en kvinnelig designer, som legger så stor vekt på å inkorporere kvinnelighet og femininitet på en moderne måte, sier Ann-Sofie Johansson, kreativ designer i H&M i en pressemelding.

Rochas debuterer også med en herrekolleksjon med klassiske garderobefavoritter som har fått en ny vri. Trenchcoaten er pyntet med perledetaljer på kragen, T-skjorter er trykt med fotografier av Jacob Lillis, en av Rochas langvarige samarbeidspartnere, og strikken har fått en ny fasong. Hun lanserer også egen kolleksjon for barn.

Se kampanjebildene her og plaggene du kan ha i garderoben din for evig!

Kolleksjonen lanseres i butikk og på hm.com 11.mars.

H&M X Simone Rocha består også av noen helt nydelige plagg og fottøy for barn. Her er et utvalg.