Her er sommerens fineste bikinier og badedrakter

Det er på tide å finne frem badetøyet til solrike dager på stranden eller ved bassenget. Vi guider deg her gjennom de største badetøytrendene i 2023 – fra kule og sporty badedrakter til fine, heklede bikinier.

Bademote 2023

Et iskaldt hav, varm sand, solkysset hud og ren avslapning. Etter det som føles som en uendelig lang norsk vinter, er tanken om å kunne bruke noen hyggelige dager på stranden iført en fin bikini eller badedrakt fantastisk.

Som skomoten og klesmoten skifter bademoten fra år til år. Denne sesongen byr også på en lang rekke fine trender - alt i mellom minimalistisk badetøyet, badetøy med et sporty uttrykk og ikke minst badetøy med tekstur.

Vi guider deg her til de fineste bikiniene og badedraktene i 2023, som er perfekte til sommeren – uansett om du skal på en utenlandstur, oppleve noen av Norges vakre strender eller kanskje på et glampingopphold.

Dette finner du i artikkelen:

Badetøy med blomsterprint

Blomster er en av de sterkeste trendene i år, og alt fra accessories, klær og selvfølgelig også badetøy skal ha blomster - enten i form av print eller store 3D-blomster som pryder plaggene. Det kjente og kjære blomsterprintet pynter opp på en uanstrengt måte, og denne sesongen anbefaler vi at du går for kraftige farger og store blomster!

Badetøy med tekstur

Både heklet og vaflet tekstur er å finne i motebildet i år. Badetøy med tekstur gir en noe mer dekkende følelse, og sørger dessuten for at bikinien eller badedrakten ser hakket mer lekende ut. Det gir nemlig den perfekte anledningen til å mikse og matche i favorittfarger, matche med søtt tilbehør eller utforske andre materialer og teksturer.

"Den lille sorte"

"Den lille sorte" er i utgangspunktet den klassiske, svarte kjolen som alltid redder dagen når resten av garderoben svikter. Nå er den her for å redde strandmoten også - gå for den klassiske trekant-bikinien som passer perfekt til både stranden og bassengkanten, eller så kan du "sprite" det opp litt med forførende stropper og snorer.

Badetøy med dyreprint

I likhet med blomstene er også dyreprint tilbake i det maksimalistiske motebildet. Badetøy med dyreprint gjør badeantrekket hakket mer interessant, og går du for en badedrakt med leopardmønster kan du enkelt kombinere det sammen med et kult skjørt og åpen skjorte når kvelden nærmer seg.

Sporty badetøy

En sporty bikini eller badedrakt er perfekt til deg som foretrekker en mer avslappet look og som kanskje elsker å svømme lenge – for det sporty badetøyet er ikke bare pent, men også super praktisk da det ofte har en passform som gjør det mulig å bevege seg med litt større frihet. Du trenger hverken gå på kompromiss med farge eller passform, da det finnes en lang rekke badetøy denne sesongen som både er fine og sporty.

Minimalistisk badetøy

Til tross for maksimalistiske strømninger, er minimalismen også en stadig tilbakevendende trend. Heldigvis finnes det dermed noe for alle, og er du typen som elsker et sofistikert uttrykk, er det denne bølgen du skal hoppe på. Kombiner badetøyet sammen med en flott kaftan, en solhatt og et bar luftige sandaler, så har du det perfekte strand-antrekket til sommeren.