Her er sommerens fineste bikinier og badedrakter

Det er på tide å finne frem badetøyet til solrike dager på stranden eller ved bassenget. Vi guider deg her gjennom de største badetøytrendene i 2022 – fra kule og sporty badedrakter til fine, heklede bikinier.

Bademote 2022

Et iskaldt hav, varm sand, solkysset hud og ren avslapning. Etter det som føles som en uendelig lang norsk vinter, er tanken om å kunne bruke noen hyggelige dager på stranden iført en fin bikini eller badedrakt fantastisk.

Som skomoten og klesmoten skifter bademoten fra år til år. Denne sesongen byr også på en lang rekke fine trender - helt fra det 90-talls-inspirerte badetøyet til badetøy med et sporty uttrykk og ikke minst heklet badetøy.

Vi guider deg her til de fineste bikiniene og badedraktene i 2022, som er perfekte til sommeren – uansett om du skal på en utenlandstur, oppleve noen av Norges vakre strender eller kanskje på et glampingopphold.

Dette finner du i artikkelen:

Badetøy inspirert av 90-tallet

Bademoten fra 1990-tallet er tilbake i motebildet – helt fra bikinitruser med høyt liv til balconette-topper i rå mønstre og farger. Trusene med høyt liv kan som bonus få benene til å se lengre ut – og dersom du vil gå all in på trenden, kan du gå for badedrakten inspirert av den ikoniske kjolen fra 1990-talls-hitten Pretty woman, som denne sesongen har blitt relansert.

Sporty badetøy

En sporty bikini eller badedrakt er perfekt til deg som foretrekker en mer avslappet look og som kanskje elsker å svømme lenge – for det sporty badetøyet er ikke bare pent, men også super praktisk da det ofte har en passform som gjør det mulig å bevege seg med litt større frihet. Du trenger hverken gå på kompromiss med farge eller passform, da det finnes en lang rekke badetøy denne sesongen som både er fine og sporty.

Heklet badetøy

Du har muligvis allerede oppdaget at hekling har vært en stor trend gjennom de seneste par årene – spesielt når det kommer til heklede vesker og hatter.

I 2022 byr bademoten også på hekling i forskjellige mønstre og farger og mange merker har vist deres versjon av trenden – og dersom du er god med hendene, kan du kanskje selv trylle frem en heklet bikini eller badedrakt.

Stroppløse bikinier og badedrakter

Dersom du vil unngå skille fra bikinien eller badedrakten, er badetøy uten stropper et godt forslag. Velger du at gå for en badedrakt kan det være en god ide å style den som en topp til et par lette bukser og noen fine smykke til et festlig arrangement.

Fargerikt badetøy

Sesongens største motetrender byr farger og print - og dette gjelder også bademoten i 2022 som gjerne skal være iøynefallende. Mulighetene er mange for denne sesongen kan du finne badetøy i alle farger – helt fra gressgrønn og rosa til blomsterprint og polkadotter.