Isabel Marant åpner flaggskipbutikk i Oslo
© Dina Halvorsen

Isabel Marant åpner flaggskipbutikk i Oslo

Nå flytter det franske motehuset inn i Oslos nye luksusgate!

Isabel Marant åpner flaggskipbutikk i Oslo
© Dina Halvorsen

Med store kampanjebilder hengende i butikkvinduene, skimter det en nyåpning av det franske designermerket Isabel Marant i Nedre Slottsgate, tvers over varemagasinet Steen&Strøm i Oslo Sentrum.

Fått med deg? H&M åpner en av verdens største butikker i Oslo!

Franske Isabel Marant topper lista over våre favorittdesignere, og hver sesong venter vi i spenning på å se de nye kolleksjonene hennes, til tross for at hun bruker samme formel hvert år. Korte skjørt med volanger, bukser med lav linning, strikk og frynser - alt sammen på en uanstrengt, typisk parisisk måte. Altså omtrent som Isabel Marant selv kler seg, noe som alltid er utgangspunktet for det hun designer.

Isabel lanserte sin første tilbehørskolleksjon i 1979, og i 1994 fulgte klesmerket Isabel Marant som i dag er et av verdens mest populære motehus. Isabel er en mester på å kombinere den bohemske looken med det eksotiske og feminine.

I flaggskipbutikken i Oslo sentrum vil du finne hovedkolleksjonen til Isabel Marant, men også underlinjen Isabel Marant Étoile, som er hakket rimeligere og feminin. Vi krysser fingrene for full sortiment av sko, vesker og smykker.

Isabel Marant åpner flaggskipbutikk i Oslo
© Getty Images

Vi har for lengst lagt vår elsk på franske Isabel Marant, og det har de norske it-jentene også. Her er Høyer-innkjøper Annabel Rosendahl og Costume-blogger Janka Pollianii hvert sitt antrekk fra Isabel Marant under de internasjonale moteukene.

Everyday feminity er de to ordene Isabel Marant bruker for å beskrive sin vår-og sommerkolleksjon for 2017. Og det er akkurat det den franske designeren mestrer til perfeksjon. Her er referanser fra arbeidsklær og form av buksedrakter, bukser og vester satt sammen med mykere bohem - materialer, silhuetter og mønstre. De gutteaktige er blandet med det feminine, akkurat slik Marant gang på gang har vist er hennes kjernekompetanse.

Designsamarbeid: Dior designer treningskolleksjon med Nike!

Isabel Marant åpner flaggskipbutikk i Oslo
© Dina Halvorsen og Getty Images

Isabel Marant ble født i 1967 i Paris, med en ekstra l og e i fornavnet sitt. Hennes nå avdøde far var en fransk fotograf, og moren en tysk modell. Da hennes foreldre ble skilt, vokste hun primært opp hos sin far i den velstående Paris-forstaden Boulogne-Billiancourt. Her gikk hun på jakt i sin fars klesskap og rappet skjorter og gamle gensere som hun kombinerte med mer feminine detaljer.

I sjette klasse merket hun et behov for å skille seg ut, og droppet de siste to bokstavene i fornavnet sitt, da fire av hennes klassekamerater het Isabelle.

Gjennom sin chice, vestindiske stemors garderobe stiftet Isabel Marant bekjentskap med blant annet Yves Saint Laurents design. Det vekket Isabels interesse, og i 1987 ble hun utlært designer fra Studio Berot Fashion School i Paris.

Vårtrender: Disse fargene kommer du ikke utenom denne sesongen!

Nå har hun over 20 butikker verden over, og er blant de mest populære motehusene verden over!