© Anna Stokland

Klær som du med fordel kan kjøpe for stort

Det er ikke alle klær som behøver å sitte som om det var skreddersydd til kroppen din. Få et overblikk over seks plagg, som kun blir stiligere av å være litt for stor

Din klesstørrelse er selvfølgelig en god pekepinn, men du skal ikke være redd for å velge noe som er litt for stort. Store klær får deg ikke nødvendigvis ikke til å se større ut - nærmere tvert imot. Samtidig vil flere looks få et mye kulere og tilbakelent uttrykk, dersom plaggene sitter litt løst.

Vi har samlet seks klesplagg som du med fordel kan kjøpe for stort.

© Anna Stokland

Skjorten

Den herre-inspirerte skjorten er et godt alternativ til en klassisk, figursydd skjorte. Den gir et mer avslappet og mindre formelt uttrykk.

Bruk skjorten med et par lyeblå mom-jeans, et flott belte og støvler med hæl for en elegant og avslappet look.

Mango 349 kr.// Balenciaga hos Farfetch.com ca 6.384 kr.//H&M 399 kr.

© Anna Stockland

Mom-jeans

Den såkalte mom-jeansen som er høy i livet, vid i lårene og har smalere ben er både komfortabel og kul. Selv om jeans utvider seg i bruk kan du absolutt kjøpe dine mom-jeans en størrelse for stor. Da sitter de ikke helt oppe ved navelen - noe som gir en mer baggy bukse og sender deg direkte tilbake til 90-tallet.

Les mer: Handle klær på nett? Her er 7 billige og bra nettbutikker

Monki 399 kr. // Weekday 499 kr.// H&M ca. 249 kr.

© Anna Stokland

T-skjorten

En oversized T-skjorte er en enkel måte å få den avslappede stilen. Gå gjerne etter en modell med ermer som går helt ned til albuen. Kombiner den med mom-jeans og oppbrettede ermer for en ekte 90-talls look.

Psst! Finn ut hvilken utringning som er finest til din kroppstype

Ganni 799 kr.// H&M 299 kr.// Zara 79 kr.

© Anna Stokland

Hoodie

Hoodien har lenge hatt en fremtredende plass i motebildet. Designet er ikke skapt til å sitte stramt og derfor kan du absolutt gå etter en hoodie som er både en og to størrelser for stor. Skap kontraster og kombiner hoodien med et lekkert skjørt eller et par løse bukser i silke.

Weekday 299 kr.// Wood Wood 1.300 kr.// H&M 199 kr.

© Anna Stokland

Strikkegenseren

I Norge er stikkegenseren en favoritt året rundt - og du kan med fordel velge en variant som er litt for stor. Den løse og avslappede looken passer både til stramme jeans eller over en flagrende kjole. Du kan også bli inspirert av den hotte trenden som er å kombinere stort strikk med et langt skjørt.

Arket ca 988 kr.// H&M 1.299 kr.// Mango 199 kr. (før: 349 kr.)