Stilikon Pernille Teisbæk gir deg sine 3 beste shoppingtips

Pernille Teisbæks 3 beste shoppingtips

Er det én som vet å kle seg, så er det hele Danmarks Pernille Teisbæk. Se hvordan du kan kopiere den skandinaviske stilen hennes!

Pernille Teisbæk er uten tvil et av Danmarks største stilikoner. I over ti år har hun jobbet med mote. Først som modell, senere som moteredaktør og blogger, og nå som stylist og kreativ direktør for Social Zoo.

I 2016 kunne Pernille også skrive forfatter på CV-en, da hun ga ut boken Dress Scandinavian, hvor moteeksperten deler sine erfaringer og gir tips til hvordan få en skandinavisk stil. Vi har bedt Pernille om å plukke ut sine tre favorittantrekk fra boken.

Les også: Ny nettside hjelper deg å renske opp i garderoben

Tips 1: Skap flere dimensjoner i antrekket ved å leke deg med lag-på-lag-trenden.

  • En ting skandinavere er gode på, er lag-på-lag-antrekk. Det skyldes nok de store værforandringene. Jeg liker at en denimjakke ikke kun duger til sommerbruk, men også under en trenchcoat om høsten og sammen med en varm ullgenser om vinteren. Ved å leke med lag-på-lag-trenden, gjør du garderoben din mer holdbar og brukervennlig. I stedet for å kjøpe en hel haug med sommer- og vinterklær, kan du heller kjøpe få, men fine og tidløse plagg, som ved å bli kombinert kan brukes året rundt.
Pernille Teisbæks shoppingtips: lag-på-lag
© Oscar Meyer

Tips 2: Tenk kvalitet fremfor kvantitet

  • Mitt beste tips når det gjelder shopping er å velge kvalitet fremfor kvantitet. Når jeg sier kvalitet, betyr det ikke at kjøpene dine skal være spesielt dyre, men at de skal være laget av ordentlige materialer. Heldigvis er kjedebutikkene blitt flinke til å lage klær i gode materialer. På bildet har jeg på meg favorittjeansen min. Den er fra Levi’s, og jeg kjøpte den for 250 kroner i en bruktbutikk for ti år siden. Jeg må dessverre innrømme at den er i ferd med å slites ut, men det skyldes absolutt ikke kvaliteten.

Når jeg kjøper noe fint, bruker jeg det igjen og igjen, og jeg kan gjerne finne på å ha på meg den samme buksen tre dager på rad, stylet på forskjellige måter. Jeansen er på dette bildet kombinert med en genser fra Céline. Jeg liker å mikse merker og prisklasser. For meg blir de mest personlige antrekkene skapt av en blanding av billige og dyre plagg. For å få et individuelt uttrykk, handler det ikke om å kjøpe et helt antrekk fra catwalken, men å mikse klassikere, investeringer og vintagefunn.

Shoppetips: 5 mikrotrender denne våren som enkelt lar seg kopiere

Tips 3: Skap kontrast i antrekket ved å mikse ulike materialer

  • Et grått antrekk som dette behøver absolutt ikke å være kjedelig. Det handler om å kombinere materialer som lakk, ull, denim og tweed i forskjellige toner. Faktisk så synes jeg at en miks av materialer kan være mer spennende enn et fargerikt antrekk, fordi det viser at man har lagt litt tid i det. Jeg liker at et antrekk er gjennomtenkt.

Akkurat som man planlegger ukens middager, bør man planlegge garderoben. Det handler om å luke ut alt som ikke sitter pent, og prioritere basisfarger som svart, blått, hvitt og – ikke minst – grått. Jeg liker grått fordi det er en nøytral farge som passer til alt. Samtidig kan man i grå plagg tydelig se de forskjellige materialers struktur og overflate.

Flere shoppingtips: Disse vårkjolene ønsker vi oss nå!

Pernille Teisbæks shoppingtips: skap kontrast med ulike materialer
© Oscar Meyer