Saint Laurent åpner butikk i Oslo
© @ysl

Saint Laurent åpner butikk i Oslo

Nå åpner det franske luksusmerke flaggskipbutikk i Oslos nye handlestrøk!

Forrige måned hadde vi gleden av å meddele to spennende butikkåpninger i Oslos nye shoppingstrøk – bådefranske Balenciagaog danske Ganni åpnet butikk.

Nå har også det franske motehuset Saint Laurent fått øyne opp for det norske markedet, og åpner dørene til sin flaggskipbutikk i Nedre Slottsgate i Oslo, hvor også Hermés, Bottega Veneta, Balenciaga og Louis Vuitton holder til.

Hittil har godbiter fra Saint Laurent blitt solgt hos Høyer på Eger, som også har tatt inn detitalienske luksusmerket Fendi.

Butikken skal innredes etter varemerkets karakteristiske estetikk med gulv i hvit marmor, og vegger i lekker art-deco stil, ifølge en pressemelding fra Group 88.

Butikken vil tilby et bredt utvalg av alle kategorier: prêt-à-porter, tilbehør, sko, solbriller og smykker til kvinner og menn.

Butikken åpner lørdag 8.juli.

Saint Laurent åpner butikk i Oslo
© Group 88

Det var den tidligere sjefdesigneren Hedi Slimane som i sin tid fikk motehuset «Yves Saint Laurent» til å gå bort fra det opprinnelige navnet til å hete «Saint Laurent Paris», og høstet mye ros for sin evne til å modernisere merket.

Under sine fire år som sjefdesigner satte Slimane standarden for merkets profil som en moteautoritet. Ifølge tallene selskapet gikk ut med i 2014, var salget doblet fra 549 millioner dollar til svimlende 787 millioner dollar.

Belgiske Anthony Vaccararello tok over stafettpinnen etter Slimane i fjor, og presenterte en kolleksjon som ble hyllet av kjendisene.

Selv om ikoniske Yves Saint Laurent sluttet å designe for motehuset i 2002, er hans silhuett og design fremdeles fremtredende i kolleksjonene. Denne høsten ser vi både den tradisjonelle dressen, militærjakken, buksedressen i nye versjoner som viser at hans design har skapt klassikere som alltid vil ha en plass i motebildet.

Fakta: Les mer om Saint Laurent her!