© @bogstadveien_no

Shopping i Oslo: Dette er de beste butikkene

Skal du til Oslo for å shoppe har du mange muligheter. Vi gjør det litt enklere for deg og viser deg de beste butikkene med de beste varene i hovedstaden.

Hvert år kommer turister fra både Norge og utlandet for å shoppe i Oslo. Norges hovedstad kan nemlig by på en rekke flotte butikker - til alle type budsjetter.

Vandre gatelangs ned Karl Johan der det bugner av de kjente og kjære high-street butikkene som H&M, Zara; Mango, Gina Tricot og Monki.

Beveg deg til de mer luksuriøse områdene ved Steen & Strøm eller Bogstadveien, hvor du finner alle de store og internasjonale motehusene som Louis Vuitton, Gucci og Samsø Samsø.

Er du av typen som foretrekker vintage, stiller Grünerløkka til rådighet.

Vi har samlet en stor guide til hvor du finner den aller beste shoppingen, slik at du ikke behøver å bruke tid på å lete.

© Tom Wood

Shopping i Oslo sentrum

TOM WOOD

Den første Tom Wood-butikken fant du i Prinsensgate. Siden den gang har de flyttet adresse, og i butikken finner du hele Tom Woods univers - både klær, smykker og små figurer i bronse. Bare prøverommet i seg selv er verdt en tur!

Adresse
Øvre Slottsgate 8, 0157 Oslo

QOMO

En kul butikk med merker som Ganni, Cala & Jade, Kaibosh, Calvin Klein, Filippa K og Levis. Butikken har både klær, sko, solbriller, bøker og interiør i sine hippe og moderne lokaler i Torggata.

Adresse
Torggata 35, 0183 Oslo

H&M TREND

H&M har mange butikker i Oslo, men du finner avdelingen H&M Trend kun på Karl Johan, Oslo City og i Bogstadveien.

Adresse
Karl Johans gt. 14, 0154 Oslo

MONKI

Kul butikk og rimelige priser. Du finner også Monki i Bogstadveien og på Storo Storsenter.

Adresse
Karl Johans gate 16 0154 Oslo

WEEKDAY

Er du på jakt etter jeans eller kule basisplagg er dette butikken for deg. Weekday har også akkurat åpnet på Grünerløkka.

Adresse
Karl Johans gt. 16, 0154 Oslo

EGER KARL JOHAN

Hvis du er på utkikk etter en designerveske à la YSL, eller Valentino Rockstuds er Eger motemagasinet for deg. Ta også turen innom Maje og Sandro Paris. På Eger finner du merker som By Malene Birger, Stella McCartney, Alexander Wang, Givenchy, Lanvin og Missoni.

Hvis du ikke har råd til å kjøpe drømmevesken kan du unne deg en makron fra Sebastien Bruno.

Adresse
Karl Johans gt. 23B, 0159 Oslo

STEEN & STRØM

Det populære varehuset har merker som By Malene Birger, Georg Jensen, Designers Remix og Envii. Her finner du Oslos lekreste undertøysavdeling: Bare Philosophy, hvor du kan ringe til betjeningen og spørre om størrelser og hjelp i prøverommet.

Steen & Strøm har en stor og flott kosmetikkavdeling og food courten i kjelleren er verdt et besøk. Spis lunsj på Eat Thai og kjøp desserten på Lakrids by Johan Bülow.

Adresse
Nedre Slottsgate 8, 0157 Oslo

LOUIS VUITTON

Butikken er innredet i tråd med merkets karakteristiske estetikk, og tilbyr som første butikk i Norden et utvalg fra alle hjørner av luksusmerkets omfattende verden. Kundene kan med andre ord boltre seg i både dame; og herrekolleksjoner, vesker, sko, accessoarer, dufter samt et utvalg fra Louis Vuittons egen møbelkolleksjon.

Adresse
Karl Johans gt. 16C, 0154 Oslo

GUCCI

Gucci åpnet dørene i Oslo i 2013 og har du lyst på en Gucci Dionysus eller Soho Leather Disco Bag er dette stedet.

Adresse
Nedre Slottsgate 8, 0157 Oslo

CHANEL

I fjor mottok norske Chanelfans den gledelige nyheten om at det franske motehuset endelig skal åpne butikk i Oslo. Åpningsdatoen er ikke klar enda, men det er meldt ut at det blir i løpet av sommerhalvåret i 2023. Vi kan ikke vente med å ta turen innom og drømme oss bort i fantastiske klær, sko og vesker.

Adresse
Nedre Slottsgate, 0157 Oslo

MULBERRY

Her finner du de klassiske Mulberry-veskene, sko og annet lekkert tilbehør.

Adresse
Nedre Slottsgate 8, 0157 Oslo

HERMÈS

De ikoniske skjerfene fanger blikket når du passerer en av Oslos mest luksuriøse butikker. De har også de lekre parfymene og tilbehør i skinn.

Adresse
Nedre Slottsgate 15, 0157 Oslo

SAINT LAURENT

Det franske motehuset Saint Laurenthar endelig åpnet sin flaggskipbutikk i Oslos nye handlestrøk. Absolutt verdt et besøk!

Adresse
Nedre Slottsgate 13-15, 0157 Oslo

BALENCIAGA

Det franske luksusmerke igger vegg i vegg med Steen&Strøm og selge alt av klær, smykker, vesker og solbriller fra både dame- og herrekolleksjonen.

Adresse
Nedre Slottsgate 8, 0157 Oslo

ISABEL MARANT

Med sitt nedtonede, bohemske og rocka uttrykk har Isabel Marant blitt en av verdens mest anerkjente designere, samtidig som hun har skapt en uniform for alle kule, tilbakelente jenter der ute. Endelig har hun åpnet butikk i Oslos nye handlestrøk. Her finner du alt av klær, smykker og sko.

Adresse
Prinsens gate 22, 0157 Oslo

RAG & BONE

Rag & Bone er elsket av både kjendiser og moteinteresserte verden over, hvor merkets hverdagslige stil appellerer til kvinner på farten. Endelig har de åpnet butikk i Oslo.

Adresse
Prinsens gate 22, 0157 Oslo

BURBERRY

Hos Burberry finner du de siste kolleksjonen, samt tilbehør og vesker. I blant får de også inn de litt rimeligere prorsum-kolleksjonene.

Adresse
Nedre Slottsgate 9, 0157 Oslo

GRÆNDSENS SKOTØIMAGAZIN

Her finner du et av Oslos største utvalg innen sko. De har også masse brudesko. De har merker som Bally, Toms, Hunter, Softwalk og Gabor.

Adresse
Grensen 12, 0159 Oslo

JUNKYARD

Er du på jakt etter sneakers må du innom Junkyard. De har også en flott og stor butikk i Bogstadveien.

Adresse
Karl Johans gt. 23, 0154 Oslo

YME

YME Universe ligger på Paleet og er Oslos svar på Dover Street Market i London. Stort utvalg i sneakers, kafé og bokhandel med motebøker og merker som A.P.C, Marni og Rick Ovens. På YME kan du også shoppe de populære ringene fra Tom Wood.

Adresse
Karl Johans gt. 39, 0162

GANNI

I Oslos nye handlestrøk har Ganni sin flaggskipbutikk på 120 kvm. Her finner du alle kolleksjonene, samt smykker og sko. GANNI har også butikker i Hegdehaugsveien og i Markveien.

Adresse
Prinsens gate 23, 0157 Oslo

VINCCI

Vi elsker Vincci! Her får du tak i tilbehør signert de eksklusive motehusene; Céline, Alaïa, Balenciaga, Christian Louboutin, Chloé, Balmain og Lanvin.

Adresse
Akersgata 20, 0158 Oslo

AÈSOP

Den Australske konseptbutikken har spennende produkter for hud, hår og kropp i ypperste kvalitet. Det er verdt å dra innom bare for å vaske hendene med de deilige såpene i de kule vaskene.

Adresse
Prinsens gate 21, 0157 Oslo

A.P.C.

Med en forkjærlighet for rene, minimalistiske linjer og logoløse plagg har A.P.C. etablert seg rundt om i verden og blitt til et merke fashionistaene elsker.

Adresse
Prinsens gate 22, 0157 Oslo

HEVN

"HEVN har tilbudt streetwear, minimalisme og avantgarde til Oslo-innbyggerne siden februar 2014". De har kule merker som Aleksander Manamis, Black Rat Clothing og Thom Krom.

Adresse
Torggata 36, 0183 Oslo

Chanel i Skandinavia: Se den lekre butikken i Stockholm!

KICKS FLAGGSKIP

På glasmagasinet finner du et eget univers med produkter fra blant andre By Terry, La Mer, JoMalone, MAC, Bobbi Brown, Laura Mercier, Starskin og Giorgio Armani Cosmetics, egne brynsbarer og hudpleierom.

Adresse
Karl Johans gt. 21, 0159 Oslo

Shopping på Aker Brygge

Shoppingsenteret på Aker Brygge har mange fine butikker og beliggenheten er perfekt med alle restaurantene når du trenger en pause fra handlingen.

COS

COS finner du også på Grünerløkka og i Bogstadveien. Her får du gode basisplagg til en rimelig penge og det beste kjedebutikkene kan by på av skandinavisk minimalisme.

Adresse
Bryggegata 5, 0250 Oslo

VITA EXCLUSIVE

På Vita Exclusive får du alle de kjente og kjære varemerkene, i tillegg til et utvidet sortiment med de beste luksusmerkene.

Adresse
Grundingen 1, 0250 Oslo

SAMSØ SAMSØ

På Samsø Samsø får du ekte og etterlengtet dansk design på norsk jord. Samsø Samsø har også butikker i Oslo Sentrum og i Bogstadveien.

Adresse
Grundingen 4, 0250 Oslo

RITUALS

Stikk innom og kjøp det deilige dusjskummet alle har hatt dilla på siden Rituals kom til Norge.

Adresse
Grundingen 6, 0250 Oslo

Shopping på Majorstuen og Frogner

I Bogstadveien er det bare å hoppe av trikken i Hegdehaugsveien og jobbe seg oppover til Majorstuen. Butikkene ligger på rekke og rad.

Moniker

Moniker har et fantastisk utvalg av klær, sko og tilbehør og er et must for deg som er fan av merker som The Attico, Zimmerman, Ulla Johnson, Isabel Marant, Ganni, Rotate, Envelope 1976, for bare å nevne noen! Konseptbutikken åpnet i 2020, og har rask blitt en yndet destinasjon for for shoppingglade mennesker. Monikers univers er fordelt på fem avdelinger med ulikt innhold og uttrykk både i brands og interiør, og et besøk hit er en opplevelse i seg selv grunnet spennende interiørdesign og arkitektur i tillegg til fantastisk mote og interiør. Vi elsker!

Adresse
Valkyriegata 3, 0366 Oslo

FILIPPA K

Det populære svenske merket har lekre basisplagg med høy kvalitet. Vi elsker t-skjortene, dressbuksene og skjortene.

Adresse
Hegdehaugsveien 23, 0352 Oslo

GANNI

Gannis flagship store har blitt veldig populær og hvis du er ute etter it-plagg som motepersonligheter over hele verden elsker, er dette stedet for deg.

Adresse
Hegdehaugsveien 30, 0258 Oslo

DAY BIRGER ET MIKKELSEN

På den store Day Birger Et Mikkelsen-butikken har de blant annet de populære Day Gweneth-veskene og toalettmappene.

Adresse
Hegdehaugsveien 30, 0258 Oslo

LEVIS

Velkommen til jeans-himmelen!

Adresse
Hegdehaugsveien 34, 0352 Oslo

GARBO

Luksusbutikk med stor L med merker som Valentino, Dolce & Gabbana og hatter fra Borsalino.

Adresse
Bogstadveien 5A, 0355 Oslo

ZARA

Zara finner du også på Karl Johan. I Bogstadveien er det fire etasjer og et stort utvalg. Du kan også sjekke på nett om de har akkurat det du er ute etter. Og hvis de ikke har det, kan du bestille det. Du kan også bestille fra nett og velge å hente det i butikken, så er du helt sikker.

Adresse
Bogstadveien 12, 0355 Oslo

AGNAR HAGEN

Enorm skobutikk med et stor utvalg for dame og herre. Butikken er 100 år og har over 80 merker bare for damer. Blant annet finner du favorittene Clarks, Church's, Pretty Ballerinas, Frye og klassiske norske Aurland sko.

Adresse
Bogstadveien 20, 0355 Oslo

LILLE VINKEL SKO

Vi elsker Lille Vinkel Sko og du finner den også på Jernbanetorget og Lille Grensen.

Adresse
Valkyriegata 9, 0305 Oslo

NR.9

Jostein Wålengens kule butikk på Frogner er et must når du besøker Oslo. Der finner du et håndplukket utvalg av nye kolleksjoner og vintage skatter. NR.9 selger klær fra de norske designerne Admir Batlak og Epilogue By Eva Emanuelsen.

Adresse
Riddervolds Gate 9, 0258 Oslo

CATHRINE HAMMEL

Her finner du det norske merkets flagship store med de populære tyllskjørtene og lekre plagg i minimalistisk skandinavisk stil.

Adresse
Riddervolds gate 12, 0258 Oslo

MS ICON

Virkelig en fashionabel butikk med merker som Saint Laurent, Marni og Céline.

Adresse
Frederik Stangs gate 46c, 0264 Oslo

KEMT

Her finner du et bredt utvalg av skatter fra merker som Isabel Marant Étoile, Jill Sander og Theory. Kemt er en klesbutikk med forkjærlighet for enkel mote, god kvalitet og anvendelige plagg, som du ikke finner andre steder.

Adresse
Vibes gate 17, 0356 Oslo, Norway

DEN DAMA

Vi elsker både navnet og butikken på Frogner. Her får du blant annet kjøpt IT-skjerf fra Holzweiler, solbriller fra Quay, støvler fra Hunter og vesker fra Alexander Wang.

Adresse
Frognerveien 4, 0257 Oslo

Shopping på Grünerløkka

Grünerløkka byr på et bredt utvalg av både moderne og kjente merker, i tillegg til en hel haug av nisjebutikker og bruktbutikker.

VELOUIRA VINTAGE

Vår vintagefavoritt i Oslo. De kuleste t-skjortene med print og vintage Chanel- og Louis Vuitton-vesker.

Adresse
Thorvald Meyers gate 34, 0555 Oslo

F5 CONCEPT STORE

Fantastisk butikk med et unikt butikkonsepthvor de kun selger norske merker. Her får du tak i Arct, Christina Ledang, Armoire officielle, Eben og GRAA.

Adresse
Rathkes gate 9, 0558 Oslo

ACNE ARCHIVE

Acne Archive er et konsept som tilbyr utvalgte klassikere, jeans, tilbehør,
prøveplagg og show-pieces fra Acnes tidligere kolleksjoner og visninger.

Adresse
Markveien 60, 0550 Oslo

FRØKEN DIANAS SALONGER

Det beste utvalget vintage kjoler i Oslo. De har også merker som Darling London og King Louie. Hvis du er en diva fra en svunnen tid må du ta turen innom Dianas.

Adresse
Markveien 56, 0550 Oslo

FRETEX ARKIVET

Bruktbutikk som skiller seg litt fra de andre Fretex-butikkene, både i utvalg og kvalitet. Her kan du finne noen skikkelige skatter som en vintage Burberry trench hvis du er heldig.

Adresse
Olaf Ryes plass 3, 0552 Oslo

UFF SECOND HAND LØKKA

Enda en bruktbutikk som står til forventningene! Både butikken og dens innhold er en forfriskende eksplosjon av brukte og fargerike skatter.

Adresse
Thorvald Meyers gate 74, 0552 Oslo

ROBOT

Det er her du finner alle 2000-tallets Y2K-plagg.

Adresse
Korsgata 22A -inngang via, Markveien 53, 0551 Oslo

Hva er Oslos største kjøpesenter?

Oslo City er faktisk et av Norges mest besøkte kjøpesentre, og rommer totalt over 90 butikker med alt fra klær, skjønnhet, interiør og hobby-artikler. Tatt størrelse i betraktning er Sandvika i utkanten av Oslo landets største kjøpesenter.

Andre supergode shoppingmuligheter samlet på ett sted finner du dessuten også på Storo kjøpesenter, Steen & Strøm, Glasmagasinet på Stortorvet og Paleet i Karl Johan.