Shopping i Oslo: Butikkene du må besøke
© @Mardouanddean og @costumenorge

Shopping i Oslo: Butikkene du må besøke

Skal du til Oslo for å shoppe har du mange muligheter. Vi gjør det litt enklere for deg og viser deg de beste butikkene med de beste varene i hovedstaden.

Mange kommer til Oslo for å shoppe. Norges hovedstad har mange flotte butikker og vi har laget en stor shoppingguide som viser hvilke butikker du bør besøke og hvor i Oslo de ligger.

I Oslo finner du selvfølgelig de store kjedebutikkene som H&M, Zara, Mango, Cubus, Lindex, Bik Bok og Gina Tricot. Men byen har også et godt utvalg i luksusmerker som Gucci, YSL, Givenchy og Acne, og spennende vintagebutikker med unike plagg og vintage vesker fra Chanel og Louis Vuitton.

Oslo sentrum

Tom Wood

Kirkegata 20, inngang Prinsensgate Den første Tom Wood-butikken finner du i Prinsensgate. I butikken får man se hele universet til Tom Wood, både klær, smykker og små figurer i bronse.

Qomo

Torggata 35 En kul butikk med merker som Ganni, Cala & Jade, Kaibosh, Calvin Klein, Filippa K og Levi`s. Butikken har klær, sko, solbriller, bøker og interiør i de nye og trendy lokalene i hippe Torggata.

H&M Trend

Karl Johans gate 16C H&M har mange butikker i Oslo, men du finner avdelingen H&M Trend kun på Karl Johan, Oslo City og i Bogstadveien.

Monki

Karl Johans gate 15 Kul butikk og rimelige priser. Du finner også Monki i Bogstadveien.

Weekday

Karl Johans gate 15 Er du på jakt etter jeans eller kule basisplagg er dette butikken for deg. Weekday har også akkurat åpnet på Grünerløkka.

Eger Karl Johan

Karl Johans gate 23B Hvis du er på utkikk etter en designerveske à la YSL, eller Valentino Rockstuds er Eger motemagasinet for deg. Ta også turen innom Maje og Sandro Paris. På Eger finner du merker som By Malene Birger, Stella McCartney, Alexander Wang, Givenchy, Lanvin og Missoni.

Hvis du ikke har råd til å kjøpe drømmevesken kan du unne deg en makron fra Sebastien Bruno.

Steen & Strøm

Nedre Slottsgate 8 Det populære varehuset har merker som By Malene Birger, Georg Jensen, Designers Remix og Envii. Her finner du Oslos lekreste undertøysavdeling: Bare Philosophy, hvor du kan ringe til betjeningen og spørre om størrelser og hjelp i prøverommet.

Steen & Strøm har en stor og flott kosmetikkavdeling og food courten i kjelleren er verdt et besøk. Spis lunsj på Eat Thai og kjøp desserten på Lakrids by Johan Bülow.

Louis Vuitton

Nedre Slottsgate 13 I Nedre Slottsgate ligger designerbutikkene på rekke og rad i tilknytning til Steen & Strøm.

Louis Vuitton har nylig flyttet fra Akersgata til Nedre Slottsgate og har et stort utvalg vesker, sko og tilbehør.

Gucci

Nedre Slottsgate 8 Gucci åpnet dørene i Oslo i 2013 og har du lyst på en Gucci Dionysus eller Soho Leather Disco Bag er dette stedet.

Mulberry

Akersgata 18 Her finner du de klassiske Mulberry-veskene, sko og annet lekkert tilbehør.

Hermès

Nedre Slottsgate 8 De ikoniske skjerfene fanger blikket når du passerer en av Oslos mest luksuriøse butikker. De har også de lekre parfymene og tilbehør i skinn.

Saint Laurent

Nedre Slottsgate 13 Det franske motehuset Saint Laurenthar endelig åpnet sin flaggskipbutikk i Oslos nye handlestrøk. Absolutt verdt et besøk!

Balenciaga

Nedre Slottsgate 8 Det franske luksusmerke har åpnet vegg i vegg med Steen&Strøm og selge alt av klær, smykker, vesker og solbriller fra både dame- og herrekolleksjonen.

Isabel Marant

Prinsens gate 22 Med sitt nedtonede, bohemske og rocka uttrykk har Isabel Marant blitt en av verdens mest anerkjente designere, samtidig som hun har skapt en uniform for alle kule, tilbakelente jenter der ute. Endelig har hun åpnet butikk i Oslos nye handlestrøk. Her finner du alt av klær, smykker og sko.

Rag&Bone

Prinsens gate 22 Rag & bone er elsket av både kjendiser og moteinteresserte verden over, hvor merkets hverdagslige stil appellerer til kvinner på farten. Endelig har de åpnet butikk i Oslo.

Burberry

Nedre Slottsgate 9 Hos Burberry finner du de siste kolleksjonen, samt tilbehør og vesker. I blant får de også inn de litt rimeligere prorsum-kolleksjonene.

Grændsens Skotøimagazin

Grensen 12 Her finner du et av Oslos største utvalg innen sko. De har også masse brudesko. De har merker som Bally, Toms, Hunter, Softwalk og Gabor.

Stress

Grensen 12 Er du på jakt etter sneakers må du innom Stress. De har også butikk på Karl Johan.

YME

Karl Johans gate 39 YME Universe ligger på Paleet og er Oslos svar på Dover Street Market i London. Stort utvalg i sneakers, kafé og bokhandel med motebøker og merker som A.P.C, Marni og Rick Ovens. På YME kan du også shoppe de populære ringene fra Tom Wood.

Ganni

Prinsens gate 23 I Oslos nye handlestrøk har Ganniåpnet sin nye flaggskipbutikk på 120 kvm. Her finner du alle kolleksjonene, samt smykker og sko.

Vincci

Akersgata 20 Vi elsker Vincci! Her får du tak i tilbehør signert de eksklusive motehusene; Céline, Alaïa, Balenciaga, Christian Louboutin, Chloé, Balmain og Lanvin.

Aesop

Prinsens gate 21 Den Australske konseptbutikken har spennende produkter for hud, hår og kropp i ypperste kvalitet. Det er verdt å dra innom bare for å vaske hendene med de deilige såpene i de kule vaskene.

Kamikaze Luxury Shoes

Prinsensgate 21 Kamikaze Luxury Shoes er den eneste luksusforretningen for sko og vesker, med merker som Christian Louboutin, Jimmy Choo, Salvatore Ferragamo, Gianvito Rossi, Giuseppe Zanotti og Balmain i Oslo.

F5 Concept Store

Prinsens gate 6 Fantastisk butikk med et unikt butikkonsepthvor de kun selger norske merker. Her får du tak i Arct, Christina Ledang, Armoire officielle, Eben og GRAA.

A.P.C.

Prinsensgate 22 Med en forkjærlighet for rene, minimalistiske linjer og logoløse plagg har A.P.C. etablert seg rundt om i verden og blitt til et merke fashionistaene elsker.

Hevn

Torggata 36A "HEVN har tilbudt streetwear, minimalisme og avantgarde til Oslo-innbyggerne siden februar 2014". De har kule merker som Aleksander Manamis, Black Rat Clothing og Thom Krom.

Chanel i Skandinavia: Se den lekre butikken i Stockholm!

Kicks Flaggskipbutikk

Glasmagasinet

På glasmagasinet finner du et eget univers med produkter fra blant andre By Terry, La Mer, JoMalone, MAC, Bobbi Brown, Laura Mercier, Starskin og Giorgio Armani Cosmetics, egne brynsbarer og hudpleierom.

Aker Brygge

Shoppingsenteret på Aker Brygge har mange fine butikker og beliggenheten er perfekt med alle restaurantene når du trenger en pause fra handlingen.

COS

Bryggegata 9 COS finner du også på Grünerløkka og i Bogstadveien. Her får du gode basisplagg til en rimelig penge og det beste kjedebutikkene kan by på av skandinavisk minimalisme.

MAC Cosmetics

Bryggegata Du finner også MAC på Steen & Strøm, Glasmagasinet og på Oslo City. Gå for en av de populære leppestiftene, eller få de som jobber der til å gi deg en ny look.

Mark + Brandy

Bryggegata Er du på jakt etter luksus byr butikken på merker som Alexander Wang, Max Mara, Polo Ralph Lauren, Helmut Lang, Diane von Furstenberg og ACNE Studios.

Rituals

Bryggegata Stikk innom og kjøp det deilige dusjskummet alle har hatt dilla på siden Rituals kom til Norge.

Hegdehaugsveien, Bogstadveien og Frogner

I Bogstadveien er det bare å hoppe av trikken i Hegdehaugsveien og jobbe seg oppover til Majorstuen. Butikkene ligger på rekke og rad.

Filippa K

Hegdehaugsveien 23 Det populære svenske merket har lekre basisplagg med høy kvalitet. Vi elsker t-skjortene, dressbuksene og skjortene.

Ganni

Hegdehaugsveien 30 Gannis flagship store har blitt veldig populær og hvis du er ute etter it-plagg som motepersonligheter over hele verden elsker, er dette stedet for deg.

Day Birger Et Mikkelsen

Hegdehaugsveien 34 På den store Day Birger Et Mikkelsen-butikken har de blant annet de populære Day Gweneth-veskene og toalettmappene.

Levi's Store

Hegdehaugsveien 34 Stort utvalg i Levi's-bukser.

Acne Studios

Underhaugsveien 28 Du finner Acne Studios også i Øvre Slottsgate og Grønnegata. Du finner de nyeste kolleksjonene i disse stilige butikkene.

Garbo

Bogstadveien 5A Luksusbutikk med stor L med merker som Valentino, Dolce & Gabbana og hatter fra Borsalino.

Zara

Bogstadveien 12 Zara finner du også på Karl Johan. I Bogstadveien er det fire etasjer og et stort utvalg. Du kan også sjekke på nett om de har akkurat det du er ute etter. Og hvis de ikke har det, kan du bestille det. Du kan også bestille fra nett og velge å hente det i butikken, så er du helt sikker.

Agnar Hagen

Bogstadveien 20 Enorm skobutikk med et stor utvalg for dame og herre. Butikken er 100 år og har over 80 merker bare for damer. Blant annet finner du favorittene Clarks, Church's, Pretty Ballerinas, Frye og klassiske norske Aurland sko.

Lille Vinkel Sko

Valkyriegata Vi elsker Lille Vinkel Sko og du finner den også på Jernbanetorget og Lille Grensen.

NR.9

Riddervolds gate 9 Jostein Wålengens kule butikk på Frogner er et must når du besøker Oslo. Der finner du et håndplukket utvalg av nye kolleksjoner og vintage skatter. NR.9 selger klær fra de norske designerne Admir Batlak og Epilogue By Eva Emanuelsen.

Cathrine Hammel

Riddervolds gate 12 Her finner du det norske merkets flagship store med de populære tyllskjørtene og lekre plagg i minimalistisk skandinavisk stil.

MagMaLou

Skovveien 8 Stylisten og makeup-artisten Marthe Kveli Valebergs konseptbutikk på Frogner har merker som Ganni, Arnie Says, ByTimo, Dry Lake, Maria Black og Valbergs eget merke byMagmalou.

MS ICON

Niels Juels Gate 50 Virkelig en fashionabel butikk med merker som Saint Laurent, Marni og Céline.

Kemt

Hegdehaugsveien 23 Her finner du et bredt utvalg av skatter fra merker som Isabel Marant Étoile, Jill Sander og Theory. Kemt er en klesbutikk med forkjærlighet for enkel mote, god kvalitet og anvendelige plagg, som du ikke finner andre steder.

Fløyel & Kanari

Frederik Stangs Gate 35 Her kan du gjøre et skikkelig vintagekupp. Butikken har spesialisert seg på alt som er rocka og retro.

Den Dama

Frognerveien 4 Vi elsker både navnet og butikken på Frogner. Her får du blant annet kjøpt IT-skjerf fra Holzweiler, solbriller fra Quay, støvler fra Hunter og vesker fra Alexander Wang.

Grünerløkka

Velouria Vintage

Thorvald Meyers gate 34 Vår vintagefavoritt i Oslo. De kuleste t-skjortene med print og vintage Chanel- og Louis Vuitton-vesker.

Babel

Markveien 54 En av våre favoritter på Løkka som det er umulig å gå forbi. Her finner du merker som Isabel Marant, Tom Wood, Ganni, FWSS, Annu Lu og Vanessa Bruno.

Acne Archives

Markeveien 60 Acne Archive er et konsept som tilbyr utvalgte klassikere, jeans, tilbehør,
prøveplagg og show-pieces fra Acnes tidligere kolleksjoner og visninger.

Frøken Dianas Salonger

Markveien 56

Det beste utvalget vintage kjoler i Oslo. De har også merker som Darling London og King Louie. Hvis du er en diva fra en svunnen tid må du ta turen innom Dianas.

Mette Møller

Thorvald Meyers gate 32 Norsk klesmerke med enkle, feminine klær og fokus på bærekraftig drift. I butikken finner du den nyeste kolleksjonen fra merket. Det finnes også en studiobutikk i Dronningens gate 15 der du kan få tak i både ny og eldre kolleksjon.

Fretex Unika

Olaf Ryes plass 3 Bruktbutikk som skiller seg litt fra de andre Fretex-butikkene, både i utvalg og kvalitet. Her kan du finne noen skikkelige skatter som en vintage Burberry trench hvis du er heldig.