Vinterens jakketendenser.
© Anna Stokland

Vinterens fineste jakker og kåper

En varm, praktisk og ikke minst fin vinterjakke er et must hvis du bor i Norge. Vi har samlet noen av 2021's største trender når det kommer til vinterjakker – fra den klassiske ullkåpen til nyere utgaver – og gir våre tips til de fineste vinterjakkene som er i salg akkurat nå.

Vinterjakker 2021: Yttertøy til den nye sesongen

En god vinterjakke er uunnværlig i vintermånedene – særlig hvis man bor i Norge hvor temperaturen sniker seg under frysepunktet.

Vinterjakken skal brukes i flere måneder og kanskje også gjennom flere år, så det kan godt lønne seg å investere i en god og klassisk modell som både vil holde seg fin og kan gjenbrukes sesong etter sesong.

Bruk vinterjakken sammen med en lekkergenser og noen av sesongens fineste vinterstøvler - og så er du klar for den nye sesongen.

I artiklen finner du:

Find den perfekte vinterjakke til vinteren 2021 her.

Isabel Marant AW21

© Anna Stokland

Vinterjakker og -kåper i ull

Enhver fashionista trenger en pen og klassisk kåpe i garderoben. Det er det enkleste plagget man kan kaste over skuldrene om man skal i en middag, eller andre pene tilstelninger. En klassisk kåpe bør være i god kvalitet slik at den holder i mange år. Gå etter en klassisk nyanse som kamel eller sort, eller gå all-in på en av sesongens største trender, som byr på color-blocking i ville farger. Denne sesongen skal jakken gjerne ha en oversized passform a la Jason Wu og Roksanda.

JACQUEMUS dunjakke

Dunjakke

En dunjakke er det opplagte valg når temperaturen utenfor styrtdykker, for de myke dunene vil holde deg varm mens vinteren herjer. Den korte dunjakke er praktisk hvis du ofte sykler til jobb eller studier – men skal du ut på lengre gåturer kan en dunjakke som har mere lengde være et behagelig og mer varmende alternativ som vinterjakke. På de forskjellige AW21-catwalkene var det spesielt den korte versjonen av dunjakken a la Jacquemus, som dominerte.

Prada AW21

© Anna Stokland

Fuskepels

Det går sjelden en sesong uten at man ser fuskepelsen i butikkene, og det er ikke uten grunn. Vinterjakken er utrolig flatterende, og den er like fin å bruke til hverdagen som over skuldrene når du skal i selskap. Den kommer i alle farger, varianter og snitt, så det er bare å velge den som faller mest i smak.

Prada AW21

© Anna Stokland

Oversized vinterjakke

Den siste tiden har motescenen vært fylt med trender som har et maskulint preg over seg - fra de omtalte 'dad sneakers' til den overdimensjonerte 80-talls inspirerte blazeren. Denne sesongen har de maskuline elementene også kastet seg over vinterjakkene hos blant annet Prada, som til sitt AW21-show sendte modellene ned catwalken store, oversizede jakker som kan minne om en klassisk herrefrakk. Gå for en klassisk nyanse til vinterjakken din som sort eller kamel, eller velg som hos Prada en vinterjakke i elektrisk blå, solgul eller gressgrønn.

Quiltede vinterjakker til vinter.

Max Mara AW21

© Anna Stokland

Vaffeljakke

Quiltede vinterjakker - eller vaffeljakker – og quiltet tilbehør generelt var en stor trend på de forskjellige AW21-catwalkene. Mens Bottega Veneta viste vaffelmønster på vesker og sko, viste motehus som Chanel, Dior og Max Mara hver sin tolkning av quiltede vinterjakker – hos sistnevnte i rolige nyanser som kamel og dyp mosegrønn. De quiltede vinterjakkene finnes i alle passformer og lengder – men gå gjerne for én i en oversized stil, som er en stor trend innen vinterjakker denne sesongen.

Hermès AW21

© Anna Stokland

Vinterjakker i skinn

Skinn i alle former var en gjengående trend på motehusenes AW21-catwalks, og det gjaldt også yttertøyet, som hos blant annet Prada og Hermès bød på alt fra dunjakker til skinn i mer klassiske designede skinnjakker. Felles for motehusene er at skinnjakkene blir holdt i rolige, klassiske nyanser.