© Getty Images/instagram @chrissyteigen

28 helt geniale skjønnhetstips

Vi er alltid på jakt etter nye skjønnhetstips for hår, kropp, hud og makeup. Her er 28 helt geniale tips som vi ikke har hørt før!

 1. FRISK OPP HÅRET

Ta tørrsjampo i to-tre dagergammelt hår, og føn røttene med en rundbørste. Blandingen av tørrsjampoen og hårets naturlige oljer vil fungere som et supert volumprodukt!

 1. TØRR NEGLELAKK PÅ TRE MINUTTER

Neglelakken tørker lynraskt om du holder neglene i iskaldt vann i 3 minutter! Dette gjør det også lettere å fjerne neglelakkrester som har kommet på huden etterpå. Eneste aberet er at det er litt smertefullt å holde hender eller føtter i iskaldt vann så lenge...

 1. HJEMMELAGET PEELING

Du kan bruke alt mulig som peeling til kroppen, så lenge du har en ingrediens som skrubber, og en ingrediens som fukter. Til å skrubbe kan du bruke salt eller sukker, kaffegrut, havregryn, og både ferske og tørkede urter. Bland dette med en eller annen fuktgivende ingrediens, som en god olje fra kjøkken- eller badeskap, eller en bodylotion.

 1. VARM OPP VIPPETANGEN

For ekstra buede, flørtende vipper, kan du varme opp vippetangen med en hårføner i fem til åtte sekunder før du bruker den.

 1. FRYS KAJALEN

Har kajalen din en tendens til å smuldre mens du bruker den? Legg den i fryseboksen i 15 minutter før du legger makeup. Den bør gli sømløst langs vippekanten etter det.

 1. FØN RIKTIG

Hvis du har et problem med frizz, er det en ting du bør huske på når du føner håret: Hold hårføneren slik at luftstrømmen peker nedover, langs hårstrået, i stedet for å feie den opp og ned langs håret. Da vil hårstråenes skjellag lukkes og få en glatt overflate, som gjør at lyset reflekteres og håret ser blankt og sunt ut.

 1. FYLDIGE OG BUEDE VIPPER

Volummaskaraer kan tynge vippene og gjøre det vanskelig å bue dem. Et triks er å bue de rene vippene med en vippetang og bruke en vanntett, forlengende maskara først. Deretter kan du legge et lag volummaskara på toppen, med fokus på røttene, mens det første laget fremdeles er vått.

 1. KLAPP INN HUDPLEIEN

Når du gnir fuktighetskrem i ansiktet, gnir du den rundt på overflaten og sprer den på forskjellige steder. Mens når du klapper den inn, hjelper du huden å suge opp kremen eller serumet.

 1. STRAM OPP ØYEPARTIET MED POTETER

Bruk rå potet for å berolige og stramme opp øyepartiet. Potet bidrar til å redusere væskeansamlinger, og inneholder også enzymet katalase, som hjelper med å lysne mørke sirkler. Legg en potetskive på hvert øye i 10 minutter og skyll øynene med lunkent vann når du er ferdig.

 1. LILLA LINER

Du bør prøve å bytte ut den vanlige svarte eller brune kajalen med lilla, fordi det er en subtil måte å å få øyenfargen din til å poppe.

© Anna Stockland
 1. MINDRE RINGER UNDER ØYNENE

Du kan bruke øyenbrynene til å gjøre mørke ringer under øynene mindre merkbare. Bare napp brynene slik at formen er mer rett over enn buet. Når de er buet vil du få en komplett sirkeleffekt (av brynene og de mørke ringene under), og det fremhever de mørke skyggene. Men om brynene er rett over, bryter det opp formen slik at ringene blir mindre påfallene.

 1. FORLENG HÅRFRISYREN

Vi elsker å gå ut av frisøren med proft fønt og stylet hår, men hvordan hindrer du manken fra å synke sammen i dagene etter? Trikset er å spraye røttene dine med tørrsjampo før du begynner å produsere olje. På denne måten vil tørrsjampo absorbere fuktighet før det veier ned lokkene. Så gi håret en omgang med tørrsjampo hver morgen og kveld, før du dusjer og før du trener. Snurr også håret opp i en knoll på toppen av hodet når du sover, trener og generelt ikke skal vise deg fram.

 1. PÅ TIDE MED PRIMER

Har du ennå ikke begynt med primer, er det på tide å gi det en sjanse. Når du bruker riktig primer gjør den huden din glattere, makeupen mye finere og mer holdbar og holder huden matt og strålende i stedet for blank. En del av primerene med solfiltere er også fine å bruke alene nå om sommeren. Da vil de bare perfeksjonere huden subtilt, og ellers være helt usynlige.

 1. SKILL DEG MED SMINKESVAMPEN

Makeupsvamper kan være praktiske og lettvinte, men de har sin pris. De vil vanligvis suge opp mer flytende foundation enn det som ender opp i ansiktet ditt. Resultatet er at du kaster bort foundation og stadig må kjøpe nye svamper. Løsningen? Gå over til å bruke en foundationbørste i stedet. Det er mer ressursvennlig, og det gir mulighet for en mer jevn og presis påføring enn med svamp.

 1. JOBB MED HÅRET DITT, IKKE MOT DET

Ikke kjemp mot ditt hårs naturlige tekstur, prøv heller å forbedre den. Selv om dette ikke høres ut som en revolusjonerende tips, gjør det livet mye enklere, når vi innser at vi alle virkelig ser best ut med en hårtekstur som ligner den naturen ga oss. Så i stedet for å rette ut krøllene, prøv å definere dem eller løsne dem opp litt med en krølltang.

© Instagram @badgalriri
 1. LEPPESTIFT MOT URENHETER

Concealer er bare halve kampen når det gjelder å fikse feil. For å perfeksjonere det generelle inntrykket av hudtonen din, prøv en leppestift i varm rosa. Den drar blikket vekk fra kviser og andre urenheter.

 1. UNNGÅ FOR MYE ROUGE

Naturlig blussende glød er in som aldri før. Siden stikkordet er naturlig, er det viktig å ikke ta på for mye rouge. Så start alltid påføringen to fingerbredder fra nesen og bare påfør litt og litt av gangen. Og sjekk gjerne i dagslys når du er ferdig.

 1. RIKTIG PÅFØRING AV FLYTENDE EYELINER

Hold øynene åpne når du legger flytende liner. Om du har dem lukket, kan nemlig linjen din lett se ujevn ut når du åpner dem igjen. Påfør ved å tegne tre merker, en strek i ytre øyekrok, en i kortere strek i midten og en prikk inntil vippene der hvor linjen skal starte. Gå så tilbake og koble strekene sammen til en jevn linje.

 1. JUKS LEPPENE FYLDIGERE

For å skape en illusjon av fyldigere lepper, kan du male en skygge under underleppen, med en concealerpensel dyppet i solpudder to nyanser dypere enn hudtonen din. Langs leppekonturen på overleppen, kan du legge en legge en lysreflekterende concealer, eller en diskret highlighter.

© Getty Images
 1. FLERE BRUKSOMRÅDER FOR OLIVENOLJE

Olivenolje er kuren mot alt som er tørt. For myke neglebånd, plasserer fingrene i en bolle med varm olivenolje. Olivenolje kan også brukes til å fjerne vannfast mascara (bra tips om du plutselig overnatter borte!). Ha noen dråper på en bomullsdott og stryk over lukkede øyne.

 1. BEDØVELSE TIL HJEMMEVOKSING

Om du synes det er veldig vondt å vokse hjemme, kan du prøve det lokalbedøvende middelet Detinox, som vanligvis brukes på babyer som holder på å få tenner. Påfør middelet på området som skal vokses, en halvtime før voksingen. Det vil gi en midlertidig nummenhet i huden, som gjør opplevelsen litt mindre smertefull.

 1. TA VARE PÅ MASCARABØRSTEN

Selv om mascaraen er tom, kan deler av den fortsatt brukes. Ta av børsten, vask den, og gi den et nytt liv som øyenbrynsbørste. Den er også perfekt å ha under kjedelige rengjøringsoppgaver som rens av sluk.

 1. TEM BUSTETE BRYN

Spray en gammel tannbørste eller en ren mascarabørste med hårspray, og bruk den til å børste og style brynene som du ønsker. Selv de mest uregjerlige bryn vil la seg temme av dette trikset.

skjønnhetstips
© Instagram @caradelevingne
 1. HÅNDKLETØRKING AV HÅR

Ikke gni håret tørt med håndkledet; det vil skrape på skjellagene og gjøre håret frizzy. I stedet kan du klemme overflødig vann fra håret før du går ut av dusjen, og deretter vikle det inn i et håndkle. Klapp det til slutt tørt for å absorbere eventuell gjenværende fuktighet.

 1. MINDRE SOVERYNKER

Har du lurt på hvorfor du har flere rynker på den ene siden av ansiktet? Svaret er som regel at det er den siden du sover på. For å motvirke dette, kan det hjelpe å bytte til et putetrekk av silke.

 1. FJERN NEGLELAKK UTEN NEGLELAKKFJERNER

Om du går tom for neglelakkfjerner, kan du fjerne gammel lakk ved å påføre en klar topplakk over hele neglen, vente fem sekunder, og så fjerne all lakken med en bomullsdott.

 1. LYNRASK HÅRFØNING

For sent ute med hårføningen? Prøv T-føne-trikset: Føn bare håret tørt langs skillen og hårfestet. Så lenge fronten og det øverste laget ser ferdig ut, ser du klar ut også.

 1. SMIIIL!

Vårt aller beste skjønnhetstips? Smil! Smilet er det vakreste accessoiret du har. Ha det på deg hver dag.

© Getty Images