© Victor & Rolf

Anya Taylor-Joy: Skjønnhet handler ikke bare om plettfri hud og lange øyenvipper

Den 22 år gamle skuespilleren og tidligere balletdanser er ansiktet for Victor & Rolfs nye parfyme. Vi har møtt henne til en snakk om skjønnhet og dufter.

Med sine mørke dådyrøyne og høye kinnben, har den britisk-argentinske skuespilleren Anya Taylor Joy (22) landet flere store filmroller. Blant annet i skrekkfilmen The Witch, og kort tid etter spilte hun i thrillerne Split og Glass. Nå er hun det nye ansiktet utad for parfymen Flowerbomb Midnight fra Viktor & Rolf, og vi møtte henne for en skjønnhetsprat i London.

Du blir beundret for din naturlige skjønnhet, hva er din typiske hverdagslook?

– Jeg foretrekker å holde det enkelt og nedtonet. Jeg er rett og slett veldig dårlig på å være jente, men har lært at en god base og et ekstra lag med maskara gjør susen.

Hva synes du om å være ansiktet utad for den nye duften til Viktor&Rolf?

– Parfymen Flowerbomb er en karakter i seg selv. Duften vekker mange gode minner fra barndommen, og samtidig har den tunge noter som skaper spenning, og det digger jeg. Den representerer en helt spesiell kvinne, og den kvinnen vil jeg være.

I Flowerbomb Midnight finnes duftnoter av solbær, granateple, bergamot, rosa pepper og vanilje, samt hvit musk som gir en kremet følelse. Parfymen toppes med stjernenoten jasmin som blomstrer om natten, derav den avlange granatformede flakongen og navnet Midnight.

© Victor & Rolf

Hva er ditt forhold til Viktor&Rolf?

– Det nederlandske motehuset har en lang historie, og da jeg fikk forespørsel om å være Flowerbomb Midnights ansikt utad, følte jeg meg selvfølgelig veldig beæret. Jeg respekterer og beundrer duoen for deres innovative tenkning og evne til å skape skjønnhetsprodukter og klær som kvinner føler seg vel med. De har klart å skape sin egen stil, som uttrykker styrke, energi og mystikk.

Beskriv duften med et ord.

– Sensuell.

Psst.. Slik velger du riktig parfyme

Hva er skjønnhet for deg?

– Et smilende ansikt! Det er en klisjé, men skjønnhet handler ikke bare om plettfri hud og lange øyenvipper, men mer om det som foregår på innsiden. Når du har det bra med deg selv, kommer det oftest til syne på overflaten, og ingenting er vakrere enn det.

Hvilket produkt klarer du deg ikke uten?

– Superstay lipgloss fra Maybelline. Den sitter som støpt på hele dagen. Jeg sverger også til rosevann i hudpleierutinen min.

Hvordan tar du vare på håret?

– Med en leave-in conditioner. Det er det beste jeg vet om, spesielt når jeg farger håret så mye som jeg må, til forskjellige roller.

Og hva med brynene dine? Hvordan får du dem så fyldige?

– Jeg har aldri nappet dem. Det er faktisk det beste tipset jeg har fått av min mor!

Hvem er din rollemodell?

– Min mor og den personen jeg ønsker å bli i fremtiden.

Hvem er du i fremtiden?

– En tilfredsstilt Anya Taylor Joy som har turt å følge drømmene sine, jobbet beinhardt og vært snill mot andre. En som har skapt kunst, hatt en lidenskap og kun gjort det hun selv synes er gøy.

Les mer: Det ene skjønnhetstipset nesten alle gjør feil