Latte makeup
© Anna Stokland

Derfor vil sosiale medier ha deg til å bruke kaffe i sminken

Det høres vilt ut, men det stemmer. Kaffe er den viktigste faktoren i makeuptrenden som akkurat nå har mer enn 184 millioner visninger på TikTok.

Hvem er det som ikke elsker en god kopp kaffe – spesielt den som blir servert på sengen om morgenen. Akkurat nå nyter kaffe popularitet utover det rent kulinariske, den hylles nemlig også i makeupverdenen. Vi har tidligere sett en del produkter med koffein i, men nå er det oppstått en helt ny trend rundt kaffe som er ved å overta overta TikTok og Instagram, hvor blant andre Hailey Bieber har delt bilder av trenden.

Latte makeup

Akkurat nå er det over 184 millioner visninger på hashtaggen latte makeup. Det vil si makeup inspirert av fargen av kaffen din. Kvinnen bak det populære latte makeup-look som gjenskapes i sosiale medier er den australske makeupartisten Tanielle Jai. Under kan du se Jais tips til å skape den flotte looken som gir flott glød til hele ansiktet.

Slik legger du latte makeup

Vil du selv teste ut looken handler det om å velge karamellfargede makeupprodukter. Det vil si brune nyanser som er varme og gyldne i tonen fremfor de mere røde, oransje eller de kjølige brune tonene som brukes til å lage skygger og contouring med.

Det viktigste makeupproduktet til denne looken er en varm bronzer i enten krem; eller fast form. Den skal legges ved kinnben, tinninger og øyelokk. Deretter kan du bygge på med andre varme lattefargede øyenskygger på øyelokkene og en lattefarget lipliner og lipgloss på leppene for et fullstendig latte makeup-look.