fotoutstilling skjønnhet status penger
© Lauren Greenfield

Fotoutstilling om jaget etter status, skjønnhet og penger

13.februar åpner fotoutstillingen Generation Wealth av den prisbelønnede filmskaperen og fotografen Lauren Greenfield!

Lauren Greenfield er en av de fremste fotografene innen sjangeren dokumentarfoto, og er kjent for å formidle ungdomskultur, kroppspress og velstand.

Nå stiller hun ut et resultat av 25 års arbeid som skildrer det evige jaget etter rikdom og skjønnhet på tvers av skillelinjer, kultur og alder. Generation Wealth handler ikke om de rike, men ønsket om å være velstående - til enhver pris.

Nobels Fredssenter i Oslo åpner utstillingen 13.februar, og blir det første visningsstedet i Europa. Utstillingen vil bestå av fotografier, intervjuer og kortfilmer. Bildene har tidligere blitt vist på det prestisjetunge Annenberg Space for Photography i Los Angeles, og på International Center for Photography i New York.

fotoutstilling
© Lauren Greenfield

Greenfield gikk på Harvard, og startet sin karriere hos National Geographic. Mange kjenner nok navnet hennes fra den prisvinnende dokumentarfilmen «Queen of Versailles».

Hun har også laget en dokumentarfilm til dette prosjektet - som blir for første gang vist på Sundance filmfestival i USA 18. januar 2018.

Generation Wealth utstillingen står frem til 20. august!