Blond eller brunette? 3 råd, der giver hårfarven nyt liv
© Anna Stokland

3 tips som gir hårfargen nytt liv

Vil du gi hårfargen ditt et løft uten å ta turen innom en dyr frisør? Da skal du lese disse tipsene, som pleier håret på budsjett

Det finnes nesten ikke noe bedre enn å gå fra frisøren med nyfarget hår. Dessverre kan det være både dyrt og slitsomt for håret å bli behandlet hver gang man ønsker en oppfriskning.

Heldigvis finnes det både gode tips og innovative produkter som gir hårfargen nytt liv - uten å bruke alle pengene i lommeboken og slite unødvendig på håret.

Psst.. Hårfarge: 3 feil som kan få deg til å se eldre ut

Oppfriskende hårkur

Med denne hårkuren får du både pleie og hårfarge i et og samme produkt. Produktet skal brukes som en hårkur. Påfør i håndkletørket hår, la det sitte i tre til ti minutter, og alt etter hvilken farge du har valgt, vil håret ditt få en flott farge og et nytt liv som holder mellom fire og ti hårvasker.

Serien er fri for både sulfat og parabener og med 14 forskjellige fargevalg, er det mulig å finne en variant som er perfekt til ditt hår.

Les også: Dette skjer når du bytter rundt på balsam og shampoo

Naturlig farge

Leter du etter en enda billigere løsning? Da kan både kamillete og kald kaffe være noe for deg - og håret ditt.

Kamillete kan nemlig lysne blondt hår og kald kaffe gir nytt liv til de brune lokkene. Dersom du har platinablondt hår vil vi fraråde deg å prøve disse to metodene, da avbleket hår kan ta skade av fargepigmentene.

Slik gir du blondt hår nytt liv med kamillete:

Kok opp to kopper varmt vann, og la deretter to poser kamillete trekke i vannet i rundt 30 minutter. Når vannet er blitt lunkent kan du helle det over i en sprayflaske og fordele blandingen i håret. Sett deretter håret opp i en knute og la det sitte i ca 1 time, før du vasker det ut med shampoo. Hvis du ikke har en sprayflaske kan du helle blandingen gjennom håret og bruke fingrene til å fordele det grundig. Resultatet skal gi et lysere og klarere blond farge på håret.

Slik gir du brunt hår nytt liv med kaffe:

Lag mellom to til tre kopper med kaffe og la de stå i kjøleskapet over natten, alt ettersom hvor langt hår du har. Hell blandingen gjennom håret i dusjen, etter å ha vasket det med både shampoo og balsam. La kaffen være i håret i minimum fem minutter og skyll det ut med vann. Kaffen vil gi en ny og flott dybde til de brune lokkene dine.

Skjul etterveksten

Må du ofte booke en time hos frisøren for å skjule etterveksten? Med dette tipset kommer du til å spare både tid og penger i fremtiden.

De siste årene har mange kvinner begynt å bruke en såkalt "root concealer". Det er et produkt som skjuler ettervekster og gir en illusjon av mer fyldig hår, når etterveksten dekkes av farge.

En root concealer er midlertidlig farge i sprayform, som kan brukes etter hårvasken for å dekke etterveksten. Den gir ikke permanent farge, men kan gjøre tiden mellom frisørbesøkene litt lengre.