Hårfarge: 3 feil som kan få deg til å se eldre ut
© GettyImages

Hårfarge: 3 feil som kan få deg til å se eldre ut

En ny frisyre eller hårfarge er stort sett alltid en god idé, men begår du disse feilene vil det virke mot sin hensikt!

Visste du at enkelte hårfarger kan få deg til å se eldre ut? Vi har snakket med ekspertfrisører om typisk hårfargningsfeil du bør styre unna!

Hårpleie: Slik tar du vare på håret ditt i vinter!

1. Lys ettervekst

Har du farget håret mørkere enn din naturlige hårfarge? Da skal du være oppmerksom på den lyse etterveksten som vokser ut etter noen uker. Den kan nemlig gi illusjonen av en halvskallet hodebunn. For å unngå dette, kan det være lurt å farge håret med en toning i stedet for en permanent hårfarge. Toningen vil gradvis vaskes ut av håret ditt, og etterlate fargeovergangen mindre markant.

2. Å overfarge håret

Har du utsatt håret for allverdens kjemiske behandlinger og skiftende hårfarger? Da vil det antakelig ende opp slitt og tørt etter en tid. Overbehandlet og livløst hår gir dessverre et inntrykk av et eldet hår, og dermed et utseende som er langt eldre enn ønsket.

Husk derfor å farge håret hos de profesjonelle, samtidig som du kurer og pleier håret underveis.

Håndplukket til deg

3. Sølvgrå hårfarge

En sølvgrå hårfarge er absolutt et statement, og ikke minst et modig og kult hårfargevalg, men husk på at den grå fargen også kan få deg til å se mye eldre ut enn det du egentlig er.

Men det kan også være stilig om du husker å pleie håret tilstrekkelig slik at det ser sunt og friskt ut, da slitt og matt hår kun vil forverre effekten av et eldre utseende.

Sørg også for å klippe bort slitte spisser, slik at håret ditt hele tiden ser sunt og friskt ut.