4 enkle festfrisyrer til sommeren

Disse romantiske frisyrene er perfekte til sommerens festligheter!

Her får du oppskriften på fire lekre frisyrer med en romantisk stil, perfekte til anledninger du vil føle deg litt ekstra fin. Disse frisyrene er verken tidkrevende eller kompliserte, og holder hele dagen!

Før du starter med stylingen bør du sørge for at håret ikke helt nyvasket (glatt hår er vanskeligere å jobbe med), men heller ikke fettete/skittent. Resultatet blir best når håret har tekstur, hold og volum - og det absolutt enkleste er å preppe håret med tørrsjampo. Våre favoritter er tørrsjampoene fra Batiste, som er Skandinavias bestselgende*.

For å oppnå den optimale stylingen av håret er det noen redskaper som vil gjøre jobben enda enklere. Den prisvinnende hårbørsten Tangle Teezer skåner håret, samtidig som den enkelt og smertefritt hjelper deg å rydde opp i flokene. Børsten kan brukes av både voksne og barn, både i tørt og vått (!) hår.

Å gre ut flokene er null problem med hårbørste fra Tangle Teeezer, og i tillegg til den originale er det mange nye modeller. Blant annet rundbørsten The Smoothing Tool, som er designet for å tørke håret raskt og skånsomt.

Smoothing Tool til venstre og Round Tool til høyre: to ulike fønbørster som begge kan brukes til å style håret fra vått til tørt.

Dersom du ønsker mer volum i håret er Back Combing Brush fra Tangle Teezer et godt valg! Hårbørsten har både korte og lange tagger, og på en skånsom måte komprimerer den håret ved røttene, noe som gir masse tekstur og volum som varer.

Steg-for-steg: Frisyrer til sommeren

For å lage disse enkle frisyrene til sommerfesten, vil det være en fordel om du først prepper håret med din tørrsjampo-favoritt fra Batiste.

Slik bruker du tørrsjampo riktig

1) Gre ut eventuelle floker i forkant med en Tangle Teezer-børste. Rist flasken med tørrsjampo. Hold sprayboksen på ca. 30 cm avstand og spray inn mot røttene. Det er viktig å riste flasken godt før bruk, slik at maisstivelsen blander seg med resten av ingrediensene, og for jevn påføring bør du ikke spraye for tett på håret.

2) La produktet virke i håret i minst 30 sekunder, før du masserer det grundig inn med fingertuppene. Dette er med på å aktivere tørrsjampoen, slik at den trekker ut alt overflødig fett og skitt - så jobb den godt inn i håret ved å massere grundig.

3) Børst gjennom håret med en hårbørste fra Tangle Teezer, som vil fjerne eventuelle produktrester og floker. Voila, nå er håret klart til å styles som normalt - med ekstra volum og tekstur!

Frisyre nr 1

1) Første steg er å preppe håret med tørrsjampo fra Batiste. Her er det brukt “Tropical”, som har en deilig eksotisk duft.

2) Start med å flette en tynn flette på hver side, og for å få et romantisk uttrykk lar du litt av håret få henge løst nærmest ansiktet.

3) Samle de to flettene, sammen med litt ekstra løst hår fra toppen av hodet, sammen i en tynn gummistrikk bak på hodet. Tvinn deretter håret i strikken opp og ned bak hårstrikken 1-2 ganger, for å få en tvinnet effekt

4) Ta en ekstra strikk og plasser den 5-10 cm lengre ned fra den andre hårstrikken. Deretter bruker du fingrene til å dele hårpartiet mellom strikkene i to, og snurre det nederste håret gjennom (vipp det først oppover og deretter ned gjennom åpningen i håret).

5) Avslutt med å bruke en krøllstav eller rettetang for å lage noen løse, romantiske bølger i håret.

Tips: Rakk du ikke frisørtimen? Da er Batiste ”Hint of Color” genial for å skjule etterveksten og sørge for at frisyren blir seende best mulig ut. Den kommer i 3 ulike fargevarianter; Blond, Brunette og Dark.

Frisyre nr 2

1) Før du starter på denne frisyren bør du gre ut eventuelle floker med en Tangle Teezer-hårbørste. Bruk deretter tørrsjampoen Heavenly Volume fra Batiste, som sørger for ekstra volum og hold.

2) Samle sammen et parti med hår fra fremst på hodet. Del håret i tre seksjoner og start å flette deg bakover.

3) For hver gang du drar en seksjon med hår over én annen, tar du med ekstra av håret som er løst. Dette kalles for en fransk flette. Ikke vær bekymret dersom du ikke får det til helt perfekt eller symmetrisk! Så lenge du får til fletteteknikken, kan det være fint at det ser litt tilfeldig og romantisk ut.

4) Når du kommer til enden av håret bruker du en strikk, og deretter vipper du håret opp og under fletten. Fest med hårnåler til slutt.

Tips: For at hårnålene skal sitte bedre kan du først spraye dem med litt Batiste tørrsjampo, og la det tørke i noen sekunder før du fester i håret.

Frisyre nr 3

Frisyre nr 4

1) Start med å preppe håret med den tørrsjampoen fra Batiste du liker best, og gre ut eventuelle floker. Ønsker du mer volum på toppen av hodet kan du bruke Back Combing-børsten fra Tangle Teezer eller Batiste XXL volume spray.

2) Bruk en krølltang eller krøllstav for å lage noen løse bølger i håret.

3) Lag en flette hver side av hodet. For å få et romantisk uttrykk lar du la litt av håret få henge løst nærmest ansiktet.

4) Samle de to flettene sammen bak midt på hodet, og fest med en tynn gummistrikk.

5) Nå gjelder det å rufse til flettene, dra og løsne i håret for at de skal bli større.

Tips: For at krøllene skal vare lengre kan du spraye litt Batiste tørrsjampo i håret etter at du har krøllet det. Del lokkene med fingrene i seksjoner, og krøllene vil holde seg separerte og se mer naturlige ut.

Batiste selges i både dagligvare, hos faghandlere og i nettbutikker, og mer tips om hårstyling og hvordan du bruker produktene finner du her!

*Kilde: Nielsen Salg i verdi YTD 2020 (uke 36) for Norge, Sverige og Danmark.