© anna stokland

Budsjettkjøp: Dette er de beste sjampoene uten skadelig sulfater

Det behøver ikke være dyrt å unngå de skadelige sulfatene i sjampoen din.

Et sunt hår starter i hodebunnen, og derfor er det viktig å legge mest mulig til rette både for hodebunnen og de nye hårene som vokser ut. En av de største synderne i sjampoen din er sulfat, som renser både hår og hodebunn, men som også kan skape irritasjon som kan føre til overproduksjon av fettstoffer, tørrhet og flass. Rett og slett fordi sulfater stripper hodebunnen for naturlige fettstoffer.

Noen av de vanligste sulfatene som du skal være oppmerksom på og unngå - er Sodium Lauryl Sulfate (SLS), Sofium Olefin Sulfonate og Sodium Laureth Sulfate (SLES). Den sistnevnte er noe mildere enn de to andre, men er fremdeles problematisk og en årsak til hodebunnsproblemer.

Det finnes også flere former for sulfater, og en av de du trygt kan bruke er den milde Sodium Coco Sulfate. Den er naturlig utvinnet fra kokosolje, og har ikke den samme, uttørrende effekten som SL-sulfater har. Hvis du gjerne bruker noen hundre kroner på sjampoen din er det relativt enkelt å styre unne de skadelige sulfatene. Imidlertid kan det være noe mer utfordrende på budsjett.

Nedenfor har vi samlet 4 sjampoer som ikke gir grunn til bekymring.

Håndplukket til deg